4 cikk dobókról

Előző posztunk az átlagosnál nagyobb érdeklődést váltott ki, ezért úgy gondoltam, megosztom veletek, milyen cikkeket dobott ki az RSS olvasóm az elmúlt egy hétből “dobók” témakörben.

Az első a Hardball Times cikke, ami a pillanatnyilag leggyorsabb tüzelő, a gitárhős Tigers dobó Joel Zumaya példáján magyarázza el a jelenlegi sebességmérés technikáját, illetve a közeljövőét.

» Zoooomaya and speed guns

A következő is a Hardball Times-on jelent meg, a két nagyligát hasonlítja össze dobóik teljesítménye alapján.

» Americans Defeat Nationals in Pitchers’ Duel

A másik két írás a Baseball Analysts oldalán jelent meg, ők azok, akik nagyon komolyan szétcincálnak mindenféle statisztikai adatokat, és egész meglepő dolgokra világítanak rá.

» Categorizing Pitchers by Batted Ball Types and Strikeout Rates
» Categorizing Pitchers (Part Two): Relievers

8 thoughts on “4 cikk dobókról

 1. rr.)

  Láttam a hírt más oldalakon, de gondoltam, kit érdekel, hogy a csóka a szteroidok egyhangúságát egy kis amfetaminnal színesíti? 🙂

 2. rr.)

  Meg is kezdődött a szokásos köpködés:
  Mark Sweeney adta a spurit, dehogy adtam én semmit annak a majomnak, de ő adta, dehogy adtam…
  Gyönyörű új fejezet a Bonds sztoriban.
  Ja, a másik gyászhuszárt, Sammy Sosa-t már a második japó csapat zavarja el, hogy nekik nem kell olyan ember, aki Nerobolt eszik ütéshez álláshoz. Úgyhogy val’szeg megy vissza világ körül hajókázni.

 3. rr.)

  Az a legjobb a Sammy Sosa sztoriban, hogy pont akkor kellett Chicago-ból Baltimore-ba költöznie, amikorra a lebukását időzítette…

  Ja, és figyedoda, le ne ugorjon a papírról 😉

 4. rr.)

  Sammy Sosa a Texas Rangers GM Jon Daniels-szel ebédelt, de csak egy egyéves non-roster szerződésről plusz Spring Training meghívóról tárgyaltak, így nem valószínű, hogy játszana 2007-ben az MLB-ben. Gary Sheffield meg mindeközben könyvben tagadja a szteroid-vádakat meg mindenféle kapcsolatot Bonds-szal és a BALCO-val.

 5. Földessy Miki

  Csak véletlenül kezdett mindegyiknek nőni a feje 30 éves kora után. Ez Amerikában nagyon gyakori jelenség és főleg a profi sportolók között szedi áldozatait.