Baseball a magyar blogokon

A Minden kikötőben-t olvasva villant be, vajon hány blogon írhatnak még baseballról, és nem az ütővel való emberkedést vagy csak piros, kék, zöld, fekete sapkát említve? (Természetesen a jobb oldalt is listázott bloggereken kívül.) Körülnéztem blogszolgáltatók keresőin, semmi említésre méltót nem találtam. A miner.hu nevű blogkeresőn is maximum magunkat. Aztán egy szimpla guglizással találtam két bejegyzést.

A Sorozataddiktok tévés szempontból nézik a sportot:

Alapvető fogalmak – Baseball

No, igen. Hogy kerül a csizma az asztalra, hogy a közhelyig ismétlt kedvenc szóképemet előkapjam. Mit keres ez a sport a tévés fogalmaknál? Lehet szeretni a baseballt, lehet utálni, de aki sorozatozik és mondjuk a FOX-ot is nézi olykor, az bizony sugárban nyilvánít tetszést (illetve nemtetszést) az amerikaiak egyik nemzeti sportjáról.

A teljes bejegyzés: Alapvető fogalmak – Baseball

Hírbehozó pedig new york-i látogatásának élményeit meséli:

newyork#15 – Go, Yankees!

Egy európai két dolgot biztosan nem szokott csinálni New Yorkban: ellátogatni Bronxba és kimenni egy baseball meccsre. Mi most kicsit javítva a statisztikán mindkettőt kipróbáltuk. A kettő persze együtt jár, hiszen a Yankees stadionja Bronxban van. A manhattani Midtownban felszálni a metróra az egy dolog. Bronxban leszállni meg egy másik. Bronx már sokkal jobban hasonlít ahhoz a sztereotipizált New York képhez, melyet általában a krimifilmek/rendőrös mozik sugallnak.

A teljes bejegyzés: newyork#15 – Go, Yankees!