Cikk-cakk

Nézzük az elmúlt hét termését májer liga témakörben.

A Red Sox tulaj John Henry bevásárolná magát a NASCAR-ba. Állítólag 50 millió dezsőt adna a Roush Racing csapatának résztulajdonáért, megörvendeztetendő 14 millió Red Sox fant a benzingőz szépségeivel.

Marty Smith, ESPN:
Roush-Red Sox partnership not a done deal yet

A Tigers tavalyi menetelése meghozta dollárra váltható gyümölcsét, idén csak az április 7-i Royals elleni meccsüket nem adja tévé. AZ FSN 151 mérkőzésüket foga közvetíteni – plusz négy tavaszi felkészülésit, a maradék pedig országos sugárzást fog kapni a FOX-on illetve az ESPN-en. Magnum örül.

Paul Morosi, Detroit Free Press:
Tigers deal: Every game but 1 on TV

Japánban addig nem lehet free agent – szabadon igazolhat bárhova – státusú egy játékos, amíg le nem húzott kilenc szezont az ottani nagyligákban. Sokan – Ichiro, Igawa, Matsuzaka – ezt azonban Amerikába igazolással játszák ki, ahol szégyentelenül kereshetik magukat degeszre. Ez persze a japán csapatoknak sem jön rosszul, hiszen a Red Sox 51 millió dollárt fizetett a Seibu Lions-nak csak azért, hogy leülhessen Dice-K-vel tárgyalni. Másrészről viszont ugye fogynak az igazán kiugró tehetségek a szigetországi baseballból, ami nem tetszik az ottani vezetésnek, így valamiféle új szabályozáson törik a fejüket, hogy ne minden szupersztárjuk az óceán túlpartján villogjon.

És ha már japánok. A Mariners egész átigazolási szezonban azon volt, hogy komolyabb erősítés érkezzen hozzájuk, hiszen az egyik legnagyobb sztárjuk, a hatszoros All-Star és Gold Glove díjas OF Ichiro Suzuki belengette, hogy az idei év végén lejáró szerződése után komolyabb esélyekkel induló csapathoz szeretne menni – val’szeg. Hiroshi Yamauchi, a japán tulaj tökéletesen tisztában lehet vele, hogy Suzuki mekkora bizniszt ill. piaci értéket képvisel a japán piacon, így nem csoda, hogy egy ideig Barry Zito-ra is pályáztak, csak hogy idén kicsit előrébb végezzenek a divízió negyedik helyénél. Zito-ról végül lecsúsztak, de ment Jeff Weaver egy évre 8,3 millióért.

Larry Stone, Seattle Times:
Question of Ichiro demands an answer
AP, ESPN:
M’s mission: Suzuki talks may drag on for a while

A Yankees mindeközben Kína felé kacsintgat a nagy ország, sok ember, sok rajongó, sok pénz logikai láncot követve. Hogy ne lehessenek kétségeink az amerikai sportmissziók hatékonyságával kapcsolatban, illusztrálásként két kép az NBA offenzíva eredményességéről: Steve Mccurry oldalán a Nepál 5. ill. a Tibet 16. fotó.

AP, ESPN:
Yankees to help build interest in baseball in China

A múlt hét talán legtöbbször körbelinkelt cikkét a Hardball Times hozta, a hit by pitch-ek szerintük eddig méltánytalanul nem túl komolyan vett, ám annál ijesztőbb, robbanásszerű emelkedésének tendenciáját elemzik statisztikákkal és szorikkal jól körülbástyázva.

Steve Treder, THT:
The HBP Explosion

A tavalyi World Baseball Classic kapcsán mi is írtunk arról, hogy csak a kubai játékosok néztek csodálkozva a kiosztott iPod-okra, mindenki más magától értetődő természetességgel fogta kezébe a kütyüt. Az ESPN a játékosok technikájának csiszolásában játszott szerepére világít rá, hiszen a rajta lejátszható videók segítségével talán a legegyszerűbb segédeszközt tartják markukban.

Jayson Stark, ESPN:
Greatest hits, in the palm of your hand

A múltkoriban emlegetett Dayn Perry féle GM-lista és egy másik hasonló felsorolás kritikai újragondolása és a general maneger-ek újrasorszámozása.

Daniel Rathman, Baseballistic:
From Worst to Best: Baseball’s 30 General Managers

One thought on “Cikk-cakk