Szerdai szemle

A Texas Rangers csapatának tulajdonosai valahogy mindig olyan emberek, akiknek még az óceán innenső oldalán is ismerősen cseng a nevük. Ifj. George Bush elnökké avanzsált, a jelenlegi tulaj, Tom Hicks pedig épp a napokban készül megvenni a Poolt.

R. Hahn Veronika, Népszabadság:
Ott van Amerika, Ha egy üzlet beindul…

Múltkor Marci kolléga hívta fel a figyelmünket a softball olimpiai selejtezőtornára, az M1 Híradója meg van olyan kedves, és elmondja nekünk, kik és hogyan vehetnek majd részt az olimpia baseball és softball-tornáin.

Híradó.hu, Peking 2008:
Kvalifikációs ABC: Baseball, softball

Az idei szezon egyik legkomolyabb vitáját hozó eseménye minden bizonnyal az lesz, amikor a Giantshez újból aláíró Barry Bonds odaáll ütéshez április elején, és célba veszi Hank Aaron örökbecsűnek hitt home run rekordját. (Huszonegyre van a 755-től.) Kokszos, nem kokszos, a Hardball Times karrierjének számai alapján elemzi “sikerének” lehetőségét.

John Beamer, THT:
Will Bonds Break Hammerin’ Hank’s Record?

A THT emelett megörvendeztet minket pár érdekességgel a basebal pénzügyi oldaláról, többek között a Marlins új stadiontervéről, a bostoni jegyüzérekről, vagy hogy Joe DiMaggio volt az első játékos, aki egy kiló felett keresett. Ennek már 58 éve, Alfonso 🙂 És Cal Ripken Jr. a harmadik kisligás csapatával gyúr arra, hogy egyszer majd kézbe vehesse az Orioles-t. Légyszi.

Brian Borawski, THT:
Business of Baseball Report

Mivel a Karibi Sorozatot már megnyerte a dominikai Aguilas Cibaeñas – Tejada átmenthetné az itt mutatott formáját tavaszra is, köszi –, nem maradt más hátra, mint nekiállni elemezni a ligadivíziók idei kilátásait.

Tim Brown, Yahoo!Sports:
Division tour: AL East [BAL, BOS, NYY, TB, TOR]
Division tour: AL Central [CWS, CLE, DET, KC, MIN]

Alex Rodriguez (A-Rod) gyermekkönyvet írt egy Alex nevű kissrácról, akinek a csapata a rájátszásba jut, ő hibázik kettesként, nyomás alá kerül, de összekapja magát, orrvérzésig gyakorol, és ollé, hepiend.

David Pinto, Baseball Musings:
Author-Rod

Másutt meg azon filóznak, vajon meggyűrűzik-e valaha A-Rodot?

Nate Silver, Baseball Prospectus:
Will A-Rod Win a World Series?

Miután pedzegetni kedzik, hogy úgy kollektíve talán mégis felelősek vagyunk a nálunk éppen kétnaposra rövidült télért vagy az arizonai sivatag kaktuszait borító hóesésért, akkor talán ideje azon is elgondolkodni, hogy új stadiont mégse kellene a tengerszinthez túl közel építeni, pláne nem a frisco-i öbölbe.

Phillip Matier, Andrew Ross, San Francisco Chronicle:
Will global warming swamp new stadium?
San Francisco-ről bővebben magyarul Dunai Marcitól:
Minden kikötőben

Corey Lidle kisebb pánikot okozó tragikus repülőgépbalesetéről mi is írtunk, ahogy arról is, hogy miután a gép roncsaiból túl sok mindenre nem tudtak fényt deríteni, a széljárást tették felelőssé. Pár hónappal később bevezetik az új légiközlekedési szabályozást a hasonló balesetek elkerülése végett.

AP, Fox Sports:
Lidle’s death leads to new flight restrictions

Amint az kiderült, Alyssa Milano-ra mégsem a Kommandóból kell emlékeznünk, most pedig blogokban könyékig túrva a “lóarcú latin törpéről“, Christina Aguileráról derült ki – legalábbis számomra, hogy jó amerikai hazafihoz illően kedvenc sportja a baseball. Bizonyíték:

Christina Aguilera Yankees meccsen

A noname férj nagy hévvel magyarázza a szabályokat, odani’ labda, Xtina diétás kólával öblögeti a foga közé ragadt hamburgert, miközben a háttérben Vin Diesel életében először megpróbálja úgy becsukni a száját, hogy ne harapja el. (Latin cicát mindezek hidegen hagyják, és megmutatja nekünk profilját.)

További fotók erre ill. részletek a HollywoodBackwash.com-on. Én meg Orioles szurkolóként ettől most még jobban fogom a Yankees drukker kishölgyet szeretni, há’ persze, na ja, yo.

Nintendo Wii is volt már itt a blogon, baseballozó robot is, most legyen e kettő kombinációja. Igaz, hogy nem baseballozik, de egy Wii távirányítóval veszik rá programozói az ipari robotot, hogy teniszezzen és sört bontson 😉

http://www.youtube.com/watch?v=c4nefKj2ECI

Ha meg már YouTube és még csak nem is baseball – ahogy jogsértés miatt a playoff videóimat is ledobálták, ehh. A Super Bowl reklámszüneteiben csillagászati áron eladott másodpercekől gondolom mindenki hallott már. A direkt az erre az alkalomra időzített reklámnagyágyúkat a YouTubeon listázták, ahol szavazhatsz is az általad legjobbnak tartottakra.

YouTube SuperVote 2007