Az MLB.com IT-csoportja

A kilencvenes évek közepén a CNBC-n lehetett teljes MLB-meccseket nézni Magyarországon. Azóta semmi. Vegyük azt az alapesetet, hogy egy teljesen átlagos magyar kisvárosban élsz teljesen átlagos kábeltévé-szolgáltatóval és teljesen átlagos internet-szolgáltatóval. (És Magyarország 80%-hoz hasonlóan kemény a víz.) Esélyed sincs, hogy a szokásos csatornakínálatban májer ligás meccseket láss. Az interneten két lehetőséged van, vannak a p2p tévézést lehetővé tevő kliensprogramok – erről bővebben Marci cikkében, illetve az MLB.tv előfizetés. Mindenféle istenítés és ajnározás helyett álljon itt előző cikkünk a dolog nagyszerűségéről. Évi egy huszasért végtelen baseball – az élmény megfizethetlen 🙂

Aki nem vágná, az MLB.tv-n az összes meccset élőben nézheted/hallgathatod, összefoglalókat kapsz, és egész évben böngészheted az archívumot. Ennek a technikai hátteréről ír a CNET média- és portálbirodalom Tech Republic nevű IT pro oldala, azaz hogyan is készül az MLB Advanced Media tartalom Chelsea-ben – no nem Londonban, hanem New York hasonnevű negyedében.

Mivel a technikai részletek fordításához lehet hogy nem én volnék a kompetens delikvens, íme a linkek a teljes cikkhez illetve a szerző blogbejegyzéséhez:

2 thoughts on “Az MLB.com IT-csoportja

  1. marci

    Mi ez a sok szines kep? Valtozik a PlayBall image-e?

    Bizony a fenti stab egy resze azzal is foglalkozik, hogy letiltassak p2p streamereket. Ha nem azsiai ESPN adna a meccset, akkor kemenyen odaszolnak software fejlesztojenek, hogy ezt vagy azt a csatornat ne engedje adni. Viszont meg mindig vannak olyan lelkes onkentesek, akik ezzel nem torodnek. Ok privat csatornakon adjak a meccset. Ez a gyakorlatban csak annyit jelent, hogy a csatorna nem jelenik meg a listaban, hanem mashonnan kell megtudni. Innen vagy innen.

  2. rr.)

    Én még mindig amondó vagyok, nagyon megéri az előfizetés, ha komoly mennyiségben akarsz (major league) meccsket nézni. MLB.tv rokkol.

    Színes képek: meguntam a zöldséget 🙂