Baseball Mogul 2008

A számítógépes (vagy konzol) baseball-játékoknak az a lényegük, hogy fogod a csapatodat, és végigvered a májer ligát a bajnoki gyűrűig. Ugyan például az EA MVP sorozatában is van Manager mód, de alapvetően ütsz, dobsz, lejátszod a meccset, ergo ezek ügyességi sportszimulátorok. A Sports Mogul nevű cég alig egy hónapja kijöttt a Baseball Mogul 2008-as verziójával, ami azonban az előbbiekkel szemben abszolút a menedzseri teendők ellátására van kihegyezve. Kiválasztod a kedvenc csapatodat, megkapod a valósághoz igencsak közeli pénzügyi lehetőségeket, a játékosállományt, a szezon menetrendjét és minden egyebet, mint egy igazi general manager.

A kissé fapados kinézethez igazodóan nem igényel paksnyi erőforrást, és sokkal inkább a baseball stratégiájával kell tisztában lenned, mintsem a megfelelő pillanatban ráütni a sistergő gyors labdákra. Egészen a múlt század elejétől fel van dolgozva a sportág históriája, így ha képben vagy baseball-töriből, pillanatok alatt ki tudod emelni a múltban jövő (?) nagy sztárjait a kisligás csapatából.

Apró hibáktól eltekintve élvezhető játéknak mondja a kritika. Letölteni torrent-oldalakról tudod, én CD-image formátumban kaptam le, a Nagy Testvér mindent lát.

Én speciel nem maradtam rajta a játékon, nem az én műfajom, de ki tudja, érdemes egy próbát tenni, milyen sikeres GM lennél. Már persze ha épp nincs jobb dolgod a verőfényes napsütésben.

Más: érdemes folyamatosan csekkolni az MVP Mods-on a legújabb rostereket, április 9-i az utolsó frissítés.

Hasonló témájú cikkeink: