Hírek a múltból

Két régi fotókat feldolgozó oldal bemutatása után itt van a Mi történt száz évvel ezelőtt tematikájú blog, a 100 Years Ago Today. És mivel baseballt már több mint 150 éve játszanak odakint, ezért száz évvel ezelőtt is voltak hírek a pályákról, és milyen líraiak:

“CY” YOUNG THRIVES WHEN “THE CLOUDS ARE HANGING LOW”

Fotó © Bettmann/Corbis

Charles Denton Young — better known as Cy Young — hurled a shutout at the Washington American League team. The weather was perfect for Young, whose Boston team won, 3-0. Here’s how writer J.Ed Grillo put it in today’s Washington Post: It was just such a day as “Cy” would order when he is selected to do the twirling for his team. The weather man, perhaps some old schoolmate of Cy, furnished a dark, cool day, and hard as it is to hit the terrific speed of the Ohio farmer on any and all occasions, it is next to impossible when the clouds are hanging low.

Link: 100 Years Ago Today – May 4, 1907 (Saturday)

A Sports Illustrated pedig összeszedte nekünk a 15 legfélelmetesebb dobó listáját, amin nem szerepel az Őrült Magyar, Al Hrabosky, viszont ott van nem egy még ma is aktív játékos, például a frissen 28 millióért egy évre (!) Yankeesbe visszatért Roger Clemens, a 3000-ik K-jára gyúró Pedro Martinez vagy a 300. győzelmére hajtó Randy Johnson. Ugye mondanom sem kell, hogy mindanyiuk szekrényében ott a – nem is egy – Cy Young díj.

Link: Most Intimidating Pitchers Of All Time

Hasonló témájú cikkeink:

2 thoughts on “Hírek a múltból