Döntő beszámoló

Hogy mi történt múlt héten? A kanizsai 0-2 után az Ants-nek mindenképpen nyernie kellett egyet, hogy ne legyen 4-0 és bajnokavatás a vége vasárnap. Amint várható volt, Daróczi Gida kezdett, nálunk pedig váratlan húzásként Kovács Geri.

Mivel van eheti plakát, könnyen kitalálható, hogy végül elmaradt a bajnokavatás. Geri nem dobott rosszul, de az első 3 inningben az infieldünk szinte csak errort csinált. Ezen felül a Kanizsa mindig éppen a legjobbkor ütött jót, külön kiemelendő Nagy Gábor 3 RBI-os triplája, és Gábor emellett is több szép ütéssel jeleskedett. Mi Gidát nem tudtuk ütni, amíg nem volt kötelező lecserélni, csak egy pontot tudtunk ellene csinálni, így az ötödik inning végén 6:1 volt az eredmény. Ekkorra Várkonyi Titi volt a dombon nálunk, náluk pedig Csík Adrián váltotta DJ.-t. Adrián sem kapott túl sok pontot a hatodikban, de a Kanizsa úgy gondolta, hogy majd lassan elkezdjük ütni, ezért a hetedikben bejött Nagy Gabi. Bár nem dobált látványosan rosszul, mégis több ütést kapott egymás után, Gyurcsek Peti, Erdélyi Padre is egy-egy RBI duplával jelentkezett. Ezután gyorsan visszajött Adrián, Halmos Bali őt kínálta meg egy 2 RBI-os ütéssel, azután Adrián lehúzta a rolót a 9. inningig. Sajnos közben mi is kaptunk pontokat, így bár felzárkóztunk, nem sikerült igazán közel kerülnünk, a vége 10:6 lett. Az állás tehát 2-1 volt a vasárnapi derbi előtt.

A Hangyáknál ismét Gida, nálunk pedig Gyurcsek Peti kezdett. Bár a védelmünk ismét hibázott párat az első inningekben, szép játékokkal és remek dobóteljesítménnyel sikerült ezt ellensúlyoznunk. Peti a legjobb formájában dobált, közben pedig a támadásunk is erősebb volt, mint az előző napon. Gidát most sem sikerült nagyon megütni, de a szabályoknak megfelelően csak 4 inninget dobhatott az előző napi 5 után, és a helyére beállt Nagy Gabi, valamint az így felforgatott védelem ellen már vehemens attakot indítottunk. Gyurcsek Peti támadásban is hozzátette a magáét egy újabb gyönyörű ütéssel a left centerre, plusz a kanizsai védelem is mindig a legjobbkor hibázott – mármint a mi szempontunkból. A 8. inningre 8:1 volt az eredmény, Nikolits Gyuri, aki relieverként került a dombra, nem nyújtott tökéletes teljesítményt, így kapott 2 pontot. Még a nyolcadikban is tudunk egyet hozzátenni a saját eredményünkhöz, Nikó az utolsót már behúzta nullával, így a vége 9:3 lett.

A bírók mindkét nap jó teljesítményt nyújtottak, Nagykanizsát pedig dicséret illeti, mert egyáltalán nem volt semmilyen hőzöngés, sőt, Hajdu Laci végig nyugtatta a csapatot, és kérte, hogy ne vitatkozzank, hanem játsszanak. Ez remek volt.

A tavalyi döntőkhöz képest kevesebb néző volt, de vasárnapra azért egész tisztességes “tömeg” gyűlt össze, akiket Frankómiki unobjektív komentátorkodása tüzelt, sikerült is a jó hangulatot végig fenntartani. Szombaton pedig az a vicces helyzet alakult ki, hogy bár Szentendrén volt a meccs, a közönségben található óbudai és somorjai játékosoknak köszönhetően jóval nagyobb volt a szurkolótábora a Kanizsának. Reméljük, hogy nem lesznek restek most szombaton is eljönni, és bíztatni a Kanizsát az újabb győzelemre. Akár mehetnek a “vicces” bekiabálások, megjegyzések is, mint szombaton, bírjuk.

Szóval aki még Szentendrén szeretne idén első osztályú baseballt látni, az jöjjön ki szombaton.

7 thoughts on “Döntő beszámoló

 1. B. Attila

  Ha jól emlékszem vasárnap Yozó húzta be az utolsó nullával, elég látványos (strikeoutos) dobásaival. Többen megjegyezték a lelátóról, hogy nem látják a labdát. Biztos csak a szembe sütő nap miatt lehetett…

 2. Fábi

  Jól láttad, igen ő jött be végén.

  A Seepwalkers- miatt pedig elnézést kérünk. Aki felfedezi a másik hibát is az pedig Szombaton egy ingyen hátbaveregetéssel is gazdagodhat részemről:)

  Még mindig jobb mintha Sheepwalkers lenne.

  Jó kis meccs volt a vasárnapi, minden szempontból Döntő színvonalú volt.
  Gyertek szurkolni Szombaton!

 3. Ceti

  én úgy emlékszem, hogy nem csak strikeout-ot dobott Yozó.
  Az utolsó out egy flyout volt a rightfielden, azért emlékszem ennyire pontosan, mert én ütöttem. 🙂