MLB Mosaic 2008

Induljunk ki onnan, hogy mégiscsak az MLB.tv előfizetés mellett döntesz – előző írásomban taglalva –, mert rá vagy kattanva a csapatra, és akár naponta is hajlandó vagy követni az eseményeket.

Az MLBAM tavalyelőtt kijött egy komplex médialejátszóval, amivel egyszerre akár hat meccset is tudsz nézni a póktévén. Idén ezt mindenféle fícsörrel felturbózták, annyira, hogy csak uninstall után tudod az új verziót telepíteni. Aztán csövön jön a baseball.

Ha elindul.

A hivatalos fórum tele van diagnosztikai text fájlokkal, amiket próbál bogarászni a moderátor, hogy adott user adott gépén vajon mi lehet a Mosaic gondja. Mert van az neki bőven. Eleve megeszik kábé – nálam az egy gigából – kétszáz megányi memóriát az Autobahn nevű streamer segédprogramjával együtt. Aztán meg betöltés közben leáll, és max CTRL+Alt+Del-lel tudod kilőni. Aztán újra és újra. Az előbb az első inningről le is csúsztam, mire hajlandó volt betölteni. (Csak Win PC-s tapasztalataim vannak, ha valaki más oprendszerről be tud számolni, légyszi ne fogja vissza magát kommentben.)

És elindul.

A tetején vannak a stream minőségét (400k, 800k, 1,2M) és a hangerőt szabályozó csúszkák plusz segítség- és főnökgombok. Alattuk az aznapi illetve az archív derbik közti választási lehetőség, legalul pedig a képernyőosztó ikonok – hatra, négyre, háromra, egyre. Ha az egymeccses verziót választod, jobb oldalt megjelenik három tábla:

MLB Mosaic 2008

  • Live Game: megkapod az állást és a box score-okat
  • Stats: kérdés? ütés- és dobásstati a meccsen
  • My Player Tracker: ha fantasy gamer vagy valahol, akár percről percre követheted csapatod tagjainak teljesítményét

Végülis ha sikerül megoldaniuk a betöltési problémákat, egész pofás és kezelhető kis progi a Mosaic. Fogadatlan prókátora vagyok, mert ha több meccsre is kiváncsi(ak) vagy(tok) a kanapén sörözve, akkor a legegyszerűbb megoldás ezen szörfölni.

MLB.TV Mosaic Download

Tegnap elfelejtettem a legfontosabb változást megemlíteni az MLB.tv-vel kapcsolatban. Microsoft Silverlight az ő becses neve – és a Mac és Linux-hívők már pöktek is egyet. Elvileg ez valami Flash ellenfél lenne, és tökéletesen integrálja böngészőkbe a wmw formátumot. Amivel az egyetlen gond csak az, hogy nem a tavalyi módon WM Rec-kel lehet menteni a meccseket vagy az összefoglalókat, hanem például OrbitDownloaderrel lekapva, ami mondjuk kicsit egyszerűbb. A Daily Rewind-ok 6-7 megásak, a 400k-s streamek 500 megás, a 800k-s streamek pedig 1 gigás .wmw fájlokat eredményeznek a gépeden.

A Daily Rewindok ingyenesek, így előfizetés nélkül is lekaphatod őket, az 1,2 megás streamet pedig nem teszik ki archívba, így azokat csak élőben tudod rögzíteni. Amit még nem próbáltam.

Mivel – ahogy látjátok – évek óta elfogult vagyok, szívesen veszek bármilyen kiegészítést előfizetéssel, Mosaiccal, streammel, rögzítéssel kapcsolatban kommentekben.