NBI Döntő: ÓBF 3 SZS 1

Bár nem sok a felhajtás körülötte, mégis illik beszámolni a bajnoki döntőben eddig lezajlott két hétvégéről. Az elsőről van már egy írás az óbudai honlapon, igyekszem ezért a mi szemszögünkből is elmesélni, hogy mi történt. Hiába kértük az Óbudát, hogy az eddigi közös döntőknek megfelelően, játsszuk a meccseket a szentendrei pályán, ők nem mentek bele, a hazai pálya előnyére hivatkozva.

Nálunk Várkonyi kezdett a dombon, náluk Zsoba. Sajnos az első 3 inningben sorozatos védelmi hibákat követett el a csapatunk, a legrosszabb helyzetekben követtünk el csúnya errorokat, így sikerült a 3. inning végére 7:1-es vezetést szereznie az Óbudának. Ekkor a szakvezetés úgy döntott, hogy inkább már a másnapi meccsre koncentrál, így felküldte a fiatal Tímárt a dombra, aki jól kezdett, amíg el nem vesztette a fonalat. Az óbudaiak köszönték szépen a lehetőséget és Moki ütött egy 3 runos HR-t, Zsoba pedig egy grand slamet. A vége így gyalázatos 17:4 lett.

Másnap nálunk Nikolits, náluk Moki kezdett, akinek sikerült gyorsulnia – mármint dobásban – így 45 felé. Sokkal jobb meccs lett, mint az előző napi, a rossz kezdés után (első inningben 3 pont) Nikó a legjobb formájában dobott, plusz a szentendrei védelem is remekül teljesített – pl. Berecz gyönyörű kapása righton, viszont Németh Gazsi egyetlen line drive HR-jén kívül mi nem tudtunk pontot csinálni, elég szerencsétlenek voltunk – pl. futó 1-3 esetén rolling 2-re, amelyet rutinosan átugranék, de a labda éppen akkor pattan fel és így én out, futó vissza 3-ra.

Egészen a 8. inningig tartott a balszerencsénk, addigra Zsoba állt be náluk dobni – akit egyáltalán nem sikerült kifárasztani előző nap, de különös módon jobban tudtuk ütni, mint Mokit. Simonyi BH, Illés HP, Földessy BH, majd Németh ground out, de 1 pont bement (3-2). Majd jött Gyurcsek és egy gyönyörű BH a rightra és 2 pont. 4:3 ide.

Sajnos mi nem csináltunk pontot a kilencedikben, Nikó viszont elfáradt, és dobott 4 sétát, plusz még egy base hit Mokitól, és a vége 5:4 oda. Egy ilyen jó meccsnek méltatlan vége volt a sétával való befejezés, de sajnos így alakult.

Az első hétvége MVP-je egyértelműen Xiong Xiaobo Moki, aki az első nap 7 RBI-t ütött, második nap 4/4, emellett hibátlanul dobott és védekezett. Ami a pálya számlájára írható, 3 HR (kettő óbudai, 1 a mi részünkről), ami nem lett volna az egy normális pályán – két szép dupla és egy fly out lett volna, pár pop fly, ami sima out, ha nem 3 méterre van a kerítés, egy elgurulós labda, amely az éppen a pályától 4 méterre ülő nézőknek ütközött és ezért plusz egy base, jópár WP, amelyből a futók sehova nem mentek, mert 3 méterre volt a backstop, 2 süvítő foul ball, amely becsapódott az óbudai kispadba. Ezek nagyjából egyenlően sújtják a két csapatot, tehát nem ezért kap ki valakit (labda gömbölyű, stb), de egy csomó felesleges vitát gerjeszt. Főleg ha van alternatíva.

A második hétvége első meccse úgy kezdődött, mint az eddigiek, Jorge Fernandez egy nagy 3 pontos HR-t küldött a right fieldre. Utána viszont megzavarodott az Óbuda, rengeteg errort csináltak, míg a Szentendre mindig akkor ütött amikor kellett, vagy akkor hibáztak az óbudaiak. Várkonyi az első inning után lehúzta a rolót, és a vége 12:3 lett. Ki kell emelni a remek védekezésünket, elsősorban Erdélyit és Halmost, no meg a fiatal Pásztor Domit, aki az egyesen gyönyörű spárgával csinálta meg az outot. Sajnos többet nem tudok erről a meccsről írni, mivel külföldi kiküldetés ürügyén nem voltam ott, és a JKV sincs még fent.

Vasárnap az egyenlítést tűztük ki célul. A sorozat legjobb meccsét sikerült összehozni véleményem szerint. Volt pár nagyon szép jelenet védelemben (Berecz, Goor N. vetődése pl), sok szép ütés, kevés séta. A vége 8:5 lett az Óbudának köszönhetően, hogy a végén nekik minden összejött – ismét kiemelném Mokit, aki egy 2 RBI-ost küldött a kerítésbe, illetve Robertot, aki szintén a legjobbkor ütött egy nagyon szép triplát, a mi jó ütéseink pedig kesztyűbe mentek sajnos.

Ha ugyanezt Óbudán játsszuk, akkor lett volna vagy 4 HR plusszban, meg 5 WP mínuszban. A 4 meccset összegezve, ütésben egy kicsivel jobb az Óbuda, elsősorban Moki kiemelkedő formájának köszönhetően, védekezésben jóval kevsebbet hibázik a Szentedre, dobásban pedig mindkét csapat jó, csak mi sokkal többet sétáltattunk.
Ha ezen sikerül javítanunk, akkor nyerhetünk kettőt a hétvégén, és akkor jöhet a 7. meccs majd. Szerencsére szombatra minden fórumon jelentős mennyiségű csapadékot mondanak.

A meccsek statijai a baseballfan.hu NBI-Döntő szekciójában tanulmányozhatóak.

4 thoughts on “NBI Döntő: ÓBF 3 SZS 1

  1. marci

    Jo beszamolo!
    Azt kernem a csapatoktol, h szombaton nyerjen SztEndre, mert akkor nem tudok kimenni, vasarnap viszont igen.
    d:)))