Lohse is karcolgatta a no-hittert

Múltkor írtunk róla, hogy a japán nyitónapon Ishikawa-t csak a kilencedikben tudta megütni a Yomiuri Giants ütősora, tegnap Kyle Lohse-ről (STL) is csak a hetedikben ütött hitet Jose Reyes (MIA), ami egyben az első miami base hit lett a csilivili új stadionjukban. De addigra a másik starter, Johnson (MIA) már a dugoutban pihegett, mert a Cards hat inning alatt 10 hitet hozott össze róla, plusz rögtön az első két inningben elhúztak 3:0-ra. A vége 4:1 lett a pujolstalanított Cardsnak, ahol Furcal és Freese 3-for-5 + ketten 3 RBI, Molina 2-for-4 – szóval egyelőre annyira nem ütközött ki Albert király hiánya. Még. Az egyik oldalon Ozzie Guillen vakarta a fejét látva a csapat vergődését, a másik oldalon a csak pár éve visszavonult elkapó, edzőként újonc Mike Matheny gondolhatta végig első májer meccsén, hogy mégis mikor kellene lekapnia Lohse-t.

Amit viszont senki sem értett se a teltházas stadionban, se a tévék előtt, hogy Jeffrey Loria klubtulaj egójának mi szüksége volt arra, hogy körbekocsikáztassa a rettentően reszketeg Muhammad Ali-t, mint ünnepélyes kezdődobót. Egy rövidke “Ali, Ali, Ali”-zás után döbbent csend lett a stadionban, a kommentátorok sem tudtak mit mondani a “produkcióra”. Elvileg Ali első profi címének állítottak ezzel emléket, de a bombacsajok és Jose Feliciano himnusza után több mint szánalmat keltő volt, ahogy az öreg Ali parkinson-kórtól remegve nagyjából azt sem tudja, hova viszik és miért.

Ma és holnap minden csapat elkezdi a szezont, a menetrendet nálunk is megtalálod. Jó meccsnézéseket, és sikeres szezont a kedvenc csapatatodnak. A White Sox és a Rockies blogon is újabb és újabb bejegyzéseket írnak a srácok, érdemes minden nap vetni rájuk egy pillantást:

CWS blog: Gondolatok, csak úgy

COL blog: Szezonkezdés, 2012, 2. rész

No de kanyarodjunk csak vissza az Opening Day No-No-ra. Az MLB történetének egyetlen nyitónapi no hitter-ét Bob Feller dobta az 1940-es szezonnyitó Indians – White Sox meccsen.

Bob Feller-ről oldalakat lehetne írni, minden idők legjobb dobói között tartják számon, íme a karrierszámai: 18 szezon, 570 G, 266 W, 2851 K, 3.25 ERA, 3 no-hitter, 18 K egy meccsen, 100 mph körüli fastball. Fellert középiskolából draftolta az Indians, és bármi minor liga nélkül egyből a nagycsapatban találta magát mindössze 17(!) évesen. A csodagyerek aztán egész karrierjét Cleveland-ben játszotta, a Jacob’s Field előtt ott is áll a szobra.

1941. decemberében, a hatodik szezonja után a következő évekről tárgyaltak, amikor a japánok megtámadták Pearl Harbort. Feller ekkor huszonhárom éves volt 107(!!!) győzelemmel. Két nappal később felállt az asztaltól, nem írta alá a százezer dolláros szerződését, hanem bevonult. Elsőként a profi sportolók közül. A Csendes-óceán déli részén cirkáló USS Alabama-n szolgált, és részt vett a nagy mariana-szigeteki pulykavadászatnak nevezett csatában, ami végleg megroppantotta a japán tengeri flotta és légierő gerincét.

Három év szolgálat után visszatért a dobódombra. ’45-ben csak 9 meccset játszott, aztán a következő évben újra formába lendült, és 48 meccsen 348(!) ütőt tett strike outra, 36 meccset végigszórt, 26 győzelemmel és 2.18 ERA-val zárta a szezont. Huszonhat éves volt, és még csak akkor jött karrierjének csúcsa. Hétszer volt ligavezető strike out-okban, öt idényben szórt több mint 200 K-t, és hat szezonban dobott többször, mint 40 meccsen.

Az 1956-os szezon után vonult vissza, az Indians a rá következő évben visszavonultatta a 19-es mezszámát, majd ’62-ben kérdés nélkül beválasztották a cooperstowni Hall of Fame tagjai közé. Két éve hunyt el.

Előző írásaink a témában:

Welcome to Miami

Chicago, a nyugalom szigete… Készülj, Miami!

Sajtózsemle – 12-04-03

Második meccs a Tokyo Dome-ban

Minden HOF

2 thoughts on “Lohse is karcolgatta a no-hittert

  1. robi roboter Post author

    Marlins manager Ozzie Guillen apologized today for a Time Magazine article in which he said he loved Fidel Castro.

    “I am sure I’m against (the way) he thinks, the way he treats people and way he treats his country for a long time,” Guillen said. “I’m against that 100 percent. I’m not crazy or stupid or ignorant to say I love somebody. He not just hurt Cuban people he hurt a lot of people counting Venezuelans.

    http://blogs.palmbeachpost.com/marlins/2012/04/07/miami-marlins-manager-ozzie-guillen-apologizes-for-statements-about-fidel-castro/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük