Q&A: Jászberény Stinky Sox

Újraindítjuk azt a régi sorozatunkat, amiben három kérdést teszünk fel a csapatoknak, csapatvezetőknek.

Idén elsőként Kovács Balu válaszolt ‘berényből a Stinky Sox-tól:

1. Mi változott a csapat háza táján a tavalyi évhez képest?

Az első és legnagyobb változás, hogy a csapat az NB II  helyett az NB III-ba nevezett. Tavaly több játékosunk is elhagyta a csapatot, az utánuk hagyott létszámhiányt az újonnan toborzott nyolcadikosokkal töltöttük fel, azonban a rutintalanság nagyon meglátszódott. Ez volt a legnagyobb oka az osztályváltásnak, a tapasztalatszerzés, és a több sikerélmény gyűjtése.

Változás még, hogy visszatért a válogatottat is megjárt Csík Adrián, aki igen nagy segítség a csapatnak, emellett Bagyinszki Tibivel karöltve átvette a dobópalántáink oktatását is. Májusban ismét csatlakozik hozzánk a hatvani Simon Szabi, aki Amerikában tanul, és most beválogatták a helyi klubcsapatba is, szóval meccsrutinja már lesz, mire hazaér, nem is akármilyen 🙂

A tavalyi év után ismét toborzókat tartottunk két helyi általános iskolában, hogy a kicsik száma is növekedjen. Az utánpótlásbajnokságban is szerepeltetünk csapatot, a Bandits a LL major (régi nevén juvenális) korosztályban fog játszani.

2. Mit vártok az idei évtől?


Mint azt már írtam, elsődleges célunk a fiatalok rutinszerzése, sikerélmények gyűjtése, azonban ismerve a keretet megcélozzuk a dobogót, lehetőleg a legfelső fokát, aztán majd meglátjuk hol tartunk, és az alapján lehet tovább tervezni. Remélhetőleg a felnőtcsapatunk létszámát is növelni tudjuk, tervezünk egy próbajátékot a helyi fiataloknak (és időseknek is), hogy kipróbálhassák a baseballt, és aki úgy érzi, azonnal csatlakozhat is a csapat munkájához.

Bízom benne, hogy a kis banditákkal is végig tudjuk játszani a szezont, hiszen tavaly csak egy fordulóban tudtunk szerepelni, és reméljük idén már győzelmet, győzelmeket is ünnepelhetünk velük. Szeretném, ha a korosztályos válogatottakba több játékosunk is bekerülhetne, az ehhez szükséges edzésmunkát próbáljuk a fiataloknak biztosítani.

3. Hogy látjátok a magyar baseball jelenlegi helyzetét?

Jelenleg véleményem szerint játéktudásilag valamelyest előrébb tartunk összességében, mint 5-6 éve. Szerintem az NB I és NB II között sincs akkora szakadék, mint anno azt sokan állították, és az NB III-asok is magasabb színvonalon játszanak már. Ez gondolom betudható annak is, hogy beépülnek a csapatokba azok a játékosok, akik nem felnőttként kezdték a játékot, hanem sokkal hamarabb, így hamarabb eljutottak a felnőttek szintjére, avagy ők is felnőttek.

Nagyon nagy dolog, hogy a szövetség ennyire szívén viseli az utánpótlás-nevelést, és egyre több egyesület látja be, hogy csak így lehet előrébb jutni. Azonban amíg minden egyesületnek nem lesz egy olyan pályája, ami legalább hasonlít egy baseball-pályához, addig igen nehéz a szülőkkel megértetni, hogy mennyire is komoly, és hogy igenis fejlődik ez a sport hazánkban.

*****

A régi Kérdések és Válaszok a “Q&A” tag alatt találhatóak.

One thought on “Q&A: Jászberény Stinky Sox

  1. Gida

    Tök jó Balu hogy visszamentek NBIII-ba és ennek ellenére a lelkesedés töretlen, sőt még vissza is jönnek az idősebb játékosok segíteni! HATALMAS TISZTELET EZÉRT!!!
    …és igen, az utolsó bekezdés is nagyon nagy igazság!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük