Kinti sajtó

© Bettmann/CORBIS

Arra sajnos nem nagyon jut időnk, hogy olyan részletességgel számoljunk be a májer ligák mindennapi történéseiről, mint tettük azt a nyitóhéten, de például a Hardball Times minden egyes nap összefoglalja neked a meccseket egy-két rövid mondatban. RSS etetőbe vele:

The Hardball Times:

A divíziók állását és az eredményeket jegyzőkönyvestül rengeteg helyen tudod követni, de az ESPN összerakott egy oldalt, ahol a csapatok egymás közti szériáinak alakulását is láthatod:

ESPN: MLB Standings Grid – 2012

Magyarul pedig a Bowl.hu fórumán szórják a híreket a srácok kedvenc csapataikról:

Bowl.hu: Egyéb témák -> Baseball

http://www.youtube.com/watch?v=VxaZ8lpLCEE

A hét híre természetesen a sokeszű Ozzie Guillen (MIA) bocsánatkérése volt, miután páran zokon vették, – és nem csak a kubai emigránsokkal sűrűn tüzdelt Floridában – hogy márpedig ő szereti és csodálja az öreg Castro-t. Venezulaiként ez nem is lenne olyan nagy baj, a gond, hogy ezt nem Hugo Chavez fülébe búgta, hanem a Time magazinnak nyilatkozta le. A csapat öt meccsre jegelte, de a liga sem volt elájulva Ozzie diplomáciai képességeitől. A srácai mindenesetre szeretik, már csak meccseket kéne nyerni, nem politizálni.

ESPN: Ozzie Guillen talks to Marlins players

A Marlins-szal kapcsolatos írásainkat a MIA tag alatt találod.

Castro Kubájáról pedig itt írtunk: Cuba Libre! (II.)

Maradjunk a hirignél, Bostonban is áll a bál. Április 20-án nagy ünnepre készülnek, a Fenway Park 100. születésnapjára meghívtak minden élő játékost és ex-menedzsert, ám Terry Francona köszönte, és inkább kihagyja. Francona “csak” két gyűrűt nyert a csapattal az elmúlt években (2004, 2007), mindezt 96(!) év szünet után, na de akkor mi a baj?

A tavalyi szezon végén a Red Sox úgy csúszott le a playoff-ról, hogy szeptemberben kilenc meccses(!) előnyt játszottak el. Az utolsó játéknapon Robert Andino walk-off szinglijével az O’s ütötte el őket a rájátszástól, azóta Andino-t félistenként imádják a wild cardot elnyerő Tampa Bay szurkolók. Theo Epstein GM a Cubs-hoz távozott, Franconát kirúgták, és a viharos válásnak nagyon komoly sajtóháború adott nyomatékot. A Boston Globe szinte azonnal oldalakon keresztül teregette a szennyest az edző és a dobóászok közötti feszültségektől kezdve Francona totális vezetői alkalmatlanságáig. Azóta Tito nem igazán tud jó szívvel visszagondolni az amúgy sikeres boston-i éveire.

A vicc az egészben, hogy 22-én biztos hogy a stadionban lesz Francona, mivel az aznapi, vasárnap esti, főműsoridős Yanks–BoSox meccsről ő fog közvetíteni, miután az ESPN szakkommentátora.

SBN: Terry Francona Won’t Attend Fenway Celebration

A Red Sox legendás stadionjáról a PBS egy hónapja sugároz egy NatGeo speciált “Inside Fenway Park: An Icon at 100” címmel. Amíg ez nincs torrentmoziban, addig is itt egy másik, közel egy órás doku DVD-rip linkje:

demonoid: Fenway Park – The Golden Age

Moyer (COL) második startjára készül ma este egy olyan dobó ellen (Bumgarner, SF), aki meg sem született, mikor Moyer már több mint 500 inninget dobált.

MLB.com preview: Bumgarner vs. Moyer a battle of the ages

Moyerről az előző írásunk: Moyer ma este

Egy másik vén róka a focipályáról szerződött az Indians-hez, a Red Sox-szal és a Yankees-zel is bajnok Johnny Damon Cleveland-ben fogja kergetni a 3000-hez még hiányzó 287 hitjét.

CBS: Johnny Damon excited to join Indians

A Rockies-hoz kapcsolódó hír, hogy tegnap nagyon szétcsapták a Giants szuperászát, Tim Lincecum-ot – 2.1IP, 8H, 6R, de amúgy is ütőparádét tartottak a csapatok 34 hittel. Minderről bővebben:

Boston Herald: Rockies pound Tim Lincecum, Giants, 17-8

Update: Friss bejegyzés a White Sox első öt meccséről:

White Sox blog: 1. heti összefoglaló

2 thoughts on “Kinti sajtó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük