Konerko #400 – Hawk Harrelson-t bírod?

Az általunk is megénekelt – és a Facebook csoportunkban is megtapsolt– White Sox jobbkezes dobó Phil Humber kvázi a semmiből érkező perfekt meccse után tegnap újabb mérföldkövet ünnepelhetett a dél-chicagó-i alakulat rajongótábora. A franchise veterán arca, Paul Konerko karrierje 400. hazafutását ütötte. Konerko jó iparoshoz híven nem kerített túl nagy feneket a dolognak körbekocogta a pályát, majd lepacsizott azzal, aki épp szembejött. Az AP-nek nyilatkozva elmondta, hogy szezon közben ezekre a kerek számoknak nem érdemes nagy figyelmet fordítani, hisz az egyéni teljesítményekre koncentrálva más fontosabb célok szenvedhetnek hátrányt. Ez ám a csapatjátékos hozzáállás. Főleg, ha figyelembe vesszük, hogy a home run-nal a 9. tetején egyenlített a csapat az Oakland ellen, igaz utána bukták a meccset a 14. alján.

Mindenestre Konerko így már egyedül birtokolja a 48. helyet a home run örökranglistán, a jelenleg is aktív játékosok között pedig a kilencedik helyen áll – ill. hetedik, ha az eltiltás alatt lévő Manny Ramirezt és az épp szabadúszó Vlad Guerrerot nem vesszük figyelembe. Konerko előtt Frank Thomas, Jim Thome és Andruw Jones is White Sox színekben ütötte meg a 400-at. Karriermutatói alapján akár Adam Dunn is csatlakozhatna idén hozzájuk, neki 31 hiányzik ehhez a rekordhoz. De Dunn hatalmas betli volt tavaly, és idén sem muzsikál sokkal jobban, egész egyszerűen nem tudja ütni a balkezeseket, mióta átjött az AL-be. Így pedig kevés az esély, hogy a klub elsőként a ligában egy szezonban egyszerre két 400-as klubtagot avasson.

Humber produkciójáról a FOX kizárólagos közvetítése miatt lemaradó Hawk Harrelson viszont Konerko home run-ja kapcsán kitombolhatta magát a közvetítőállásban. A több rajongói szavazáson is utolsó helyre sorolt White Sox szakkommentátort még saját csapatának szurkolóit is megosztja furcsa stílusával. Egyrészt felhozzák ellene, hogy nagyon szurkol a hazai csapatnak. Ami szerintem nem akkora vétség egy baseball csapatkommentátornál, hiszen ők – szemben más sportágak rotáló riportereivel – egy adott klub (majdnem mind a) 162 meccsét közvetítik a szezonban, kvázi együtt élnek és lélegeznek velük.

Viszont nagyon ráérős emberek külön oldalt is szenteltek annak, hogy kampányoljanak az eltávolításáért, ami már jobban mutatja, miért nem bírják őt sokan. Az oldal összegyűjti Harrelson “hawkizmusait”, amik gyakran általa kitalált – és sokak szerint a kelleténél többet használt – szófordulatok. Erre jó példa a Konerko home run közvetítés, amiben szinte az összes ismertebb mondatát elrikoltozza a “Put it on the board”-tól, a “Hell yes”-en át a “Mercy”-ig. Az kétségtelen, hogy a tavalyi Buehrle perfekto 8. inningje után egy instant klasszikust nyomott a “Hívjátok a fiaitokat! Hívjátok a lányaitokat! Hívjátok a haverokat! Hívjátok a szomszédokat! Mark Buehrle perfekten megy a 9-be!”, de én nagyon örülök, hogy ritkán vagyok kénytelen hallgatni, mert kifejezetten idegesít a stílusa. Ő az a riporter, akiről állandóan eszembe jutnak a régi baseballjátékok, ahol a “kommentátor” ugyanazt a nyolc-tíz mondatot szajkózva kergetett idegbajba.

Nézd meg Konerko 400. hazafutását Harrelson kommentálásával.

Ha Harrelson “munkásságára” vagy kíváncsi, itt belehallgathatsz: Heave The Hawk

Egyéb a White Sox-szal kapcsolatos magyar nyelvű hírekért irány Mikey rajongói blogja: CWS Hungary

One thought on “Konerko #400 – Hawk Harrelson-t bírod?

  1. Mikey

    Nem gondoltam volna, hogy a Play ball!-on előbb lesz szó Paulie 400. HR-járól, minthogy én írnék róla. 🙂
    Az állandó reklámot pedig ismételten köszönöm!

    Hawknak pedig vannak hülyeségei, és bizonyosan nem tartozik a legjobb kommentátorok közé, de annyira szereti a White Soxt, hogy én mégis örömmel hallgatom a kommentálását.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük