Boldog születésnapot Yogi…

…és éljenek az anyukák is (ha már múlt hétvégén nem ünnepeltük itt őket)! A mai meccsnapon sokszor lehet majd látni rózsaszín ütővel hadonászó játékosokat, rózsaszín csuklószorítókkal, rószaszín cipőben rózsaszín bázisok felé szaladni, az amerikaiak ugyanis május második vasárnapján ünneplik az anyák napját és a baseball pályákon így köszöntik őket a játékosok.

Két évvel ezelőtt Dallas Braden épp anyák napján dobott perfekt meccset, amit ő már csak elhunyt anyukájának ajánlhatott, de nagymamája a nézőtéren volt aznap. Baseball pályán ezt az ajándékot nehéz lesz felülmúlni, de ilyenkor sok játékos nyílik meg a médiának és osztja meg saját, gyakran szívbemarkoló történetét. Ezekből egy nagy csokorravalót egy helyen olvashattok az mlbcommunity weboldalon.

Az MLB egyébként hivatalosan 2006-ban kezdte a pályákon az anyák napi kampányt és a Louisville céggel karöltve rózsaszín ütőket gyártanak erre a napra, hogy a mellrák elleni küzdelem fontosságára felhívják a figyelmet. Az MLB elindított egy programot is ‘Honorary (Tiszteletbeli) Bat Girl’  néven, melynek keretében minden csapathoz pályázat útján kiválasztanak egy rákból felgyógyult hölgyet vagy olyan lányt, aki rákos betegség miatt veszítette el édesanyját. A kiválasztottak aznap a meccs előtt a pályán tartózkodnak a csapattal, megosztják történetüket a nagyközönséggel és természetesen MLB ajándékcsomagot és meccsbelépőket kapnak.

És erre a hétvégére esett egy igazi nagyágyú Yogi Berra születésnapja is, szombaton lett 87 éves a legendás catcher, aki egy igazi karakter a baseball történelemben, róla Gabesz írt hosszabban 6 évvel ezelőtt.

 

2 thoughts on “Boldog születésnapot Yogi…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük