Eheti sajtószemle

A jászberényiek próbajátékot hirdettek 16 év felettieknek jövő hétvégére:

*****************************************************

A pápai II. Ökumenikus napokon baseball is volt a programok között:

A programok során a legkisebbeket bábelőadás, kézműves foglalkozások és zenebölcsi szórakoztatta. A fiatalok csocsózhattak, kosarazhattak a Britain’s Got Talent tehetségkutató versenyt is megjárt Face Team egyik tagjával, vagy éppen baseballozhattak NATO-s katonákkal.

Hír6: NATO-katonákkal lehetett baseballozni az ökumenikus napon

*****************************************************

A Hathármon Guillermo Sanchez Perez oktat a baseball fogadások finomságaira:

Néhány dolog viszont van, amivel növelhetjük esélyeinket, ezeket pedig különböző pontokban gyűjtöm össze ebben a cikkben, mindezt pedig egy április 30-ai mérkőzésen mutatom be, ahol az Arizona és a Miami csapott össze. Első ránézésre a Marlinsszal szimpatizáltam, ám miután mindent számba vettem, mégis az underdog Arizonára fogadtam, méghozzá 2.54-es nyereményszorzóval. Akik velem tartottak, végül nagyon elégedettek lehettek, ugyanis a Diamondbacks már korán 7-0-s előnybe került, a mérkőzés pedig 9-5-ös eredménnyel ért véget. Azt javaslom, vágjunk is bele, íme, hogyan kell kielemezni egy baseball meccset!

Hathárom: Egy baseball meccs elemzése – GSP nyerő formulája

*****************************************************

Aroldis Chapman-t, a Reds closerét 18 millió dollára perli egy Kubában bebörtönzött férfi családja.

Danilo Curbelo Garcia azt állítja, hogy Chapman miatt került börtönbe még 2008-ban. A rab – akinek felesége és lánya Dél-Floridában él – ügyvédjén keresztül közölte: annak idején a sportoló hamisan tanúskodott ellene, ezért tartóztatták le, és kapott tízéves börtönbüntetést. A börtönben bántalmazták, egészségi problémái vannak, alig kap enni, és a gyógyszerekhez sem jut hozzá.

Curbelo Garcia szerint Chapman a hamis tanúzással próbált „jó pontokat szerezni”a kubai kormánynál, hogy ismét válogatott lehessen, majd 2009-ben Hollandián keresztül elhagyta az országot.

Telesport: Egy kubai baseballost 18 millió dollárra perelnek

*****************************************************

Az MLB híreiről magyarul továbbra is a két rajongói blogon, a Bowl.hu fórumán illetve a Sport365-ön olvashatsz:

Denver Sports: Rockies – Mariners 0:3 L

White Sox Hungary: Újra .500-on a Cubs söprése után

Bowl.hu: baseball fórum

Sport365: Major League Baseball hírek

*****************************************************

Curt Schilling a Red Sox nemrég visszavonult dobója játékfejlesztő céget gründolt pályafutása után, de egyelőre gubanc van:

Rhode Island képviselőtestülete szerint a 38 Studios nem fizette vissza időben az államtől kapott kölcsön első törlesztőrészletét. Az egymillió dollárt kitevő összeget május elsejéig kellett volna kicsengetnie Curt Schilling csapatának, most éppen nem tudni, mi a helyzet náluk.

A 38 Studios eredetileg azért költözött Rhode Islandre, mert az állam éppen egy új kölcsönprogramot indított el, melynek keretein belül támogatnák a vállalkozásokat. A baseball-legenda Curt Schilling által alapított 38 Studios 75 millió dollár kedvezményes hitelt kapott Rhode Islandtől.

Gamekapocs: Pénzügyi nehézségek az Amalur fejlesztőinél?

Curt Schilling tavalyig elég aktívan blogolt is: 38 pitches

*****************************************************

Kristina blogján leginkább könyvekről, romantikus lányregényekről ír, most a sport témájú könyveket és azok borítóit szemlézte csajos szemszögből:

Már napok óta azon gondolkozom, hogy a Borítómánia rovatomban mi legyen a májusi téma. Szemezgettem a divattal, de ma végül is a sport mellett döntöttem. 🙂

A legfőbb oka persze az, hogy nyálcsorgatós borítókkal hívják fel rájuk a figyelmet, a másik ok, pedig az, hogy maguk a történetek is szórakoztatóak, néha izgalmasak, és tömve vannak izmos, szexi férfiakkal, akikért oda adnám fél királyságom! 🙂 Nem tudom, Ti hogy vagytok a sporttal, de én nem ugráltam soha érte, amíg nem kezdtem olvasni Susan Elizabeth Phillips, Carly Phillips, meg Rachel Gigson könyveket. Azóta a barátommal együtt nézem a sportműsort, de nekem biztosan nem az jár a fejemben meccs közben, mint neki. 🙂 Először is, itt főleg az amerikai focira, meg hokira gondolok, de mostanában érdekel a baseball is.

Kristina: Borítómánia: Sport vs Romantika

*****************************************************

Egy másik csajblogger, noomi egy kevésbé ismert – érintőlegesen – baseball témájú filmről ír:

Történetünk középpontjában két fiatal srác áll, Brian és Neil. Különböznek kinézetre, mentalitásra, jellemre, de mégis, egyvalami közös bennük. Mikor nyolc évesek voltak, egy baseball csapatban játszottak, Brian volt a csapat leggyengébbje, Neil pedig elméletileg éppen a legjobb posztját töltötte be. Legalábbis az edző ezt mondta neki. Az edző, aki azon a nyáron mindkettejüket molesztálta.

Break the Fragile: Baseball cipők – Mysterious Skin

2 thoughts on “Eheti sajtószemle

  1. Kristine

    Kérnék szépen egy email címet, amelyre észrevételt/megjegyzést küldenék! Szóval privát. Után azt a hozzászólást lehet törölni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük