Megfejtéseket várunk – segítség a PubFesten

120704richards

Ha holnap (csütörtök, július 5.) este 9-kor eljössz a Richard’s Café & Pubba (Bp. XI. Siroki u. 1), akkor segítséget kaphatsz tőlünk a múlt heti pubcastben elhangzott kérdésre:

Mi annak a madárnak a neve, ami a baseballszlengben azt jelöli, ha a releiver dobó húzza be a győzelmet? Illetve ki volt az a dobó, akit csapattársa ezzel a becenévvel illetett, amiből aztán a kérdéses kifejezés született? És ki a névadó csapattárs?

Segítség: a madár Magyarországon nem őshonos, a nevezett dobó a hatvanas években a White Soxban és a Cubsban is játszott, a névadó (szintén dobó) pedig egyike a 22 perfect gamernek.

Nyeremények:

baseballkártyák – Tim Linececum rookie card és Russ Ortiz card

Extrakérdés extradíjért a pubcast végén. A megfejtéseket a szenyo kukac gmail pont com címre várjuk.

Érdemes megfejtéseket küldeni, mivel nemsokára lesznek még ajándékaink, amiket Airdee ajánlott fel számunkra, az IBAF Umpire Camp-en kapott ajándékok formájában. Előre is köszi neki!

A pubcastek augusztusig kissé esetlegesek lesznek, elég nehéz összeszervezni a csapatot a szabadságolások és nyaralások maitt.

120704podcast

Újdonság az iPhone, iPod és iPad tulajdonosoknak, hogy megjelent az iTunesban a Podcastok alkalmazás, ami kényelmesebbé teszi a podcastok hallgatását. A lényeg, hogy a zenei cuccok közül kiszedték a podcasteket külön alkalmazásba.

Plastik Józsi oldalán van egy jó leírás, hogy miket is tud: Podcasts (iOS app)

Ezenkívül a Heti Meteor podcastban beszélnek a magyar podcastok létjogosultságáról, ahol kifejtik, hogy fontos a rendszeres megjelenés, a specializált téma, és a profi hangminőség. Mi a háromból kettőt hoztunk eddig, de a hangminőség tekintetében más a véleményünk, fontosabb a jó hangulat 😀

Sok szeretettel várunk titeket holnap este 21:00-kor!

+++

A pubcastek:

HBF Pubcast #10: Jubileumi adás

HBF Pubcast #9

HBF Pubcast #8

HBF Pubcast #7

HBF Pubcast #6

+++++

HBF Pubcast #5

HBF Pubcast #4: Happy 7th Birthday Play ball!

HBF Pubcast #3

HBF Pubcast #2

HBF Baseball podcast #1

8 thoughts on “Megfejtéseket várunk – segítség a PubFesten

  1. makoG

    Kis pontosítás: a keresett dobó a 60-as évek végén és a 70-es évek elején játszott a Cubsban és a White Soxban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük