A leghosszabb meccs

[:hu]

A profi baseball történetenének leghosszabb meccsét 1981. április 18-án játszotta a AAA-s Pawtucket Red Sox és a Rochester Red Wings. Az Orioles illetve Red Sox filiálék 8 órán és 25 percen át játszottak 33 inningen keresztül, hogy aztán kialakuljon a 3:2-es végeredmény.

Az este fél kilenckor kezdődött meccs hajnali négykor még “csak” a 32. inningnél tartott, így egy rövid pihenő után de. 11-kor folytatták a végül utolsónak bizonyult 33. ininggel. Az a 19 szurkoló, akik a stadionban várták ki a folytatást, örökbérletet kaptak a csapattól a kitartásukért.

[:][:hu]A Red Wings következő, június 23-i látogatásakor a két csapat újabb extra inninges meccset játszott, de ezúttal “csupán” 18 inning alatt eldöntötték.

A képen látható fal a Pawtucket otthonában, a McCoy Stadiumban emléket a maratoni meccsnek. Ami a rendkívüli hosszának köszönhetően rengeteg rekordot állított fel, mint például hogy Russ Laribee hétszer lett strike outolva – titánium szombréró? De voltak játékosok, akik 14-szer álltak ütéshez. A további részletekért klikk a meccs wikioldalára.

120730-scorecards

És hogy ne maradjon komoly rigóvonatkozás nélkül a sztori, a Rochester hármasa egy bizonyos Cal Ripken Jr. volt, aki aztán abban az évben be is mutatkozott az Oriolesban. A másik oldal hármasa pedig a későbbi Red Sox legenda és szintén Hall of Famer Wade Boggs volt. Összesen 23 későbbi májer játékos volt a pályán. Miből lesz a cserebogár!

Wikipedia: Longest professional baseball game

Images of the Game: The Longest Game

BCM: The longest game by Dan Barry

[:]

2 thoughts on “A leghosszabb meccs

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük