WBCQ beharangozó: Kanada

MakóG segítségével sorozatot indítunk, ahol bemutatjuk a regensburgi World Baseball Classic selejtezőtornán résztvevő csapatokat, játékosokat. Pár mondatban kifejtjük, kikre érdemes figyelni, kitől lehet autogramot kérni, és kit kell meghívni a büfében egy jó Thurn Und Taxis-ra.

Első posztunk Kanadáról szól.

A roster elég jó játékosokból áll, az igazán nagy neveken kívül (Votto, Russell Martin, Justin Morneau) mindenki itt van, aki számít.

A keret a 2009-es vb-n bronzérmes és a 2011-es pánamerikai játékokon aranyérmes játékosokra épül.

Shawn Hill: 2004 és 2010 között 44 meccsen volt starter az MLB-ben (9-18, 4.74 ERA) + életem (MakóG) első komoly meccsén, a 2004-es olimpiai elődöntő Kuba-Kanadán ő volt a kanadai kezdődobó. (MLB.com videó: Hill’s seven strikeouts)

Mike Johnson: a Balitomre Oriolesban volt újonc, majd 1997 és 2001 között 5 szezont húzott le a Montreal Exposban (7-14, 6.85 ERA)

Adam Loewen: 2006 és 2008 között dobóként játszott a Baltimore Oriolesban (8-8, 5.38 ERA), majd 2011-ben a Toronto Blue Jaysben volt OF (!) (.176, 1 HR) (MLB.com videó: Loewen’s great grab)

Rene Tosoni: 2011-ben 60 meccset játszott OF-ként a Minnesota Twinsben, éppen elérte a Mendoza-vonalat: .203, 5HR. Játszott 2009-es Futures All-Star meccsen, ahol ő lett az MVP. Ezen játszott Pedro Alvarez és Justin Smoak is, akik a 2009-es VB-n az USA csapatával jártak Európában. (MLB.com videó: Tosoni’s grand slam)

Jimmy van Ostrand: Stanley Milgram amerikai pszicológus „hat lépés távolság” elmélete szerint bármely két ember a világon összekapcsolható hat ismeretségen keresztül.  Ma már mindössze 4,74 elegendő – köszönhetően a közösségi médiának. Mint kiderült (a közösségi médiától függetlenül) a HBF két tagja és közte 3 lépésben megvan a kapocs. A decemberi kanadai másdoszintű kapcsolatokkal történt sörözés után ehhez már csak kettő lépés kell. 😀

Az edzői stáb:

Larry Walker: a csapat ütőedzőjét mindenki ismeri, 383 MLB-HR, 5-szörös All-Star, 1997-ben NL MVP (MLB.com carrier stats)

Greg Hamilton: csapatfőnök, 1997-ben az év edzője volt Kanadában. Előtte 1993-ban Franciaországban dolgozott, a Montpellier Barracudas csapat menedzsere és dobóedzője volt, 1994-ben pedig a francia válogatott dobóedzőjeként tevékenykedett. Ő toborozta az MLB-be a francia első osztályból Jeff Zimmerman-t, aki két évet dobott a Texas Rangers-ben.

Ernie Whitt: veterán MLB catcher, edző, 16 évet játszott az MLB-ben.

Dennis Boucher: ő a dobóedző, 4 évet játszott az MLB-ben 91-től 94-ig.

Tim Leiper: hármasbázis edző, számos MLB klubnál tevékenykedett már edzőként.

Adam Morissette (pr/média): nem rokona Alanis-nek

További hírek a kandai csapatról:

Baseball Canada announces World Baseball Classic Qualifier roster

Egyéb posztjaink a regensburgi WBC selejtezőről:

Csütörtök Regensburg?

HBF Pubcast #13

World Baseball Classic európai selejtezőcsoport

One thought on “WBCQ beharangozó: Kanada

  1. robi roboter

    Loewen volt az akkori Matusz, aztán el-Ankielesedett 🙂 Az O’s legszebb korszakában dobott, csupa szép emlék. Már tudok az éveken mosolyogni. Sokat segített az idei év.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük