WBCQ beharangozó: Németország

MakóG szakkomentálásával folytatjuk a World Baseball Classic selejtező csapatainak bemutatását. Közzétették a német keretet is, elég ütős lett, szakértőnk szerint ilyen erős német csapatot még soha nem raktak össze. 13 minor league-játékos van a keretben, ráadásul legnagyobb névként ott van Will Ohman, aki Frankfurtban született, és 2000 és 2012 között 483 MLB-meccsen dobott, legutóbb június 27-én a Chicago White Soxban – MLB.com videó: Ohman’s two innings of relief.

Nézzük a többieket:

Donald Lutz, 1B: 23 éves, az egyik legnagyobb német tehetség, a Cincinnati Reds AA-fiókcsapatában játszik, a spring training alatt 15 meccsen lépett pályára a Redsben, csapott 2 HR-t + benne van a Reds 40-man rosterében. (MLB.com stats)

Max Kepler (Rozycki, de az amcsikat nem kínozzák a rendes családnevével) OF: 19 éves, a legdrágább európai játékos, három éve 800 ezer dollárért írt alá a Minnesota Twinshez, azóta leginkább a rookie league-ban játszott. (MLBcom: Twins’ Kepler-Rozycki is in his element)

Daniel Thieben, RHP: 19 éves, a Seattle Mariners rookie csapatában játszik.

Toby Gardenhire, 2B: A Minnesota Twins menedzsere, Ron Gardenhire Németországban született, egy amerikai katonai támaszponton, Toby az ő fia. Hat éve profi, 2 évet a AAA-ban játszott. A 430 minor league meccse alatt mind a kilenc pozícióban játszott, még dobóként is.

Matt Vance, SS: Crazy Matt a Harvard csapatát erősítette, 4 éve játszik Regensburgban. ún. állandó lakosként jogosult játszani a német válogatottban. (Ezek szerint ilyen is van.) Alfred barátunk szerint a Legionäre valaha volt legjobb játékosa, pedig ő 1998 óta minden hazai meccsen kint volt. (HBF: Matt Vance)

Mike Bolsenbroek, RHP: ő a 2009-es WBC-n még a holland keret tagja volt, Crazy Matthez hasonlóan ő is “állandó lakosként” (permanent resident) jogosult játszani.

Aaron Altherr, CF: 21 éves, a Philadelphia Phillies kötelékébe tartozik, alsóbb ligákban játszott. Ötélű penge jelölt, de még sokat kell fenni.

Kai Gronauer C, a New York Mets-ben pályára lépett már Spring trainingen. Amúgy AA-ben nyomja. (MLB.com: German talent Gronauer finding way with Mets)

Alexander Burgos, LHP: A Detroit Tigers kötelékébe tartozik. (MLB.com stats)

Jake Shaffer, OF: St. Louis Cardinals. (MiLB.com stats)

Matt Weaver, SS: Az Atlanta Braves minor csapataiban játszott 300 meccset. (MLB.com stats)

Simon Gühring, C: ő a csapatkapitány, többször járt Magyarországon, edzést is tartott a válogatottaknak. (HBF: Simon Gühring)

Az edzőkről pár szó:

Greg Frady, head coach. (IBAF: Q&A with Germany’s Head Coach Greg Frady)

Gene Roof, 1st base coach: 3 évet játszott  az MLB-ben.

Terry Abbott, dobóedző: A Miami Marlins kisligás csapataiban edzősködik.

Justin Pope, 3rd base coach: Jusztin pápa, a Yankees kiscsapatainál edzősködik. Korábban dobó volt, a kaliforniai egyetem színeiben megdöntötte az iskolai rekordot, a zsinórban legtöbb pont nélküli dobott inning rekordját, 38-cal. Előtte Roger Clemens tartotta 35-tel. (Orlando Sentinel: `Bulldog’ Pope Has Ucf Loaded With Rich Pitching)

További hírek a német csapatról:

Worldbaseballclassic.de

Egyéb posztjaink a regensburgi WBC selejtezőről:

WBCQ beharangozó: Kanada

Csütörtök Regensburg?

HBF Pubcast #13

World Baseball Classic európai selejtezőcsoport

4 thoughts on “WBCQ beharangozó: Németország

  1. Gida

    Ja én is hallottam hogy idén kicsit komolyabban vágnak neki a németek mint előtte 🙂
    Bár az hogy a Vance meg a Bolsenbroek is németként játszanak az vicces 😀

  2. szenyo

    róla azt kell tudni, hogy 2006-ban a bundesligában dobott egy perfect game-et. Egyébként az olasz Riminiben játszik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük