WBCQ beharangozó: Nagy-Britannia

Folytatjuk a regensburgi WBC selejtezőcsoport bemutatását, a terítéken Nagy-Britannia.

A brit keret bár nyilvánosságra került, kicsit kevesebb háttérinfónk van, mint a többi országnál, de azért próbálunk összeszedni valamit. MakóG szerint: “A brit roster is nyilvános, de annyira jellegtelen az egész, hogy nincs kedvem írni róla.” Szóval szerinte annyira jellegtelen játékosok alkotják a csapatot, ha valaki nem jelenik meg, akkor azt hiszik eggyel többen vannak.

Ami biztos, hogy a WBC keretben 14 játékos van  az Eb-ről, illetve 14 a minor league-ből.

Erdős Gábor barátunk, aki aktívan bíráskodik az angol élvonalban, inkább az EB keretből ismert játékosokat.

“Itt is az van ám, hogy brit útlevéllel rendelkezőket probáltak összevadaszni bárhonnan a világból, voltak válogatók több helyen az USA-ban meg Ausztráliában is talán. Ennek kicsit nem örülnek a helyiek, de ez van. Szerintem amúgy úgy tekintenek erre, hogy alapvetően az egész sportág érdeke az, hogy szerepeljen a válogatott ilyen helyeken. Az U23-asokat és U17-eseket elég rendesen nyomják, hogy mire felnőnek, be tudjanak szállni ilyen csatákba. Meg hát az itteni csapatokban az igazán jók általaban amerikaiak, ozziek vagy latinók (venezuelai, kolumbiai stb)… 🙂 Ha van olyan, akit ismerek annyira, hogy jópofa sztorikat is meg tudnék osztani róla, az vagy nem elég jó a válogatotthoz, vagy nem
brit. :)”

Airdee megragadta az alkalmat, hogy pár aktualitást megosszon még velünk az angol baseball házatájáról. Egyik ilyen a dél-kelet angliai új pálya, a Farnham Park, aminek az építését követni lehet a Facebookon, és 2013-ban lesz az átadása.
Másik ilyen hírmorzsa a Finsbury Parkban játszódó, most indult őszi rekreációs liga, ahol Airdee is próbálja megkeseríteni a dobók életét a Barons színeiben.

Térjünk vissza a WBCQ kerethez!

Az első számú dobó a londoni születésű, az idén a Dodgers által első körben draftolt (16-ik) balkezes Chris Reed lesz. Ő játszott az All-Star hétvégén a Futures Game-en, a World csapatban. Rajta kívül még négy minor ligás dobó lesz: Michael Roth (alias Róth Miksa) (Angels), Hamilton Bennett (Mets), Jacob Esch (Marlins) és Estevenson Encarnacion (Indians).

Ütőfronton is lesznek légiósok,  a catcher Ryan Baker, aki még a nagy lehetőségre vár, hogy felhívja a Yankees. Chris Berset (Reds), Antoan Richardson (Orioles), Albert Cartwright (Phillies), és Steve Bumbry (Orioles) is Amerikából jönnek. Többen közülük a Bahamákról származnak, ami ugye brit koronagyarmat volt.  Steve Bimbry faterja az az Al Bumbry volt, aki 14 szezont játszott MLB-ben, ebből 13-at Baltimore-ban. Antoan Richardson a játékosok közül az, aki megfordult az MLB-ben is, 9 meccsen játszott a Braves színeiben.

Aaron Hornostaj aki még ismerős lehet, ő egy francia kitérő (Rouen) után játszott már a Stuttgart Reds-ben, illetve most a Heidenheim Heidekopfe-ben nyomja a Bundesligában.

Az egész brit rosterben egy olyan játékos van, aki a hazai bajnokságban játszik, ő Michael Trask.

További hírek a brit csapatról:

BritishBaseball.org: Team GB

Egyéb posztjaink a regensburgi WBC selejtezőről:

WBCQ beharangozó: Csehország

WBCQ beharangozó: Németország

WBCQ beharangozó: Kanada

Csütörtök Regensburg?

HBF Pubcast #13

World Baseball Classic európai selejtezőcsoport

2 thoughts on “WBCQ beharangozó: Nagy-Britannia

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük