A Roberto Clemente díj idei jelöltjei

Október 14-éig adhatod le a szavazatodat az idei Roberto Clemente díj jelöltjeire, amit a liga minden éveben kiemelkedő humanitárius és szociális tevékenységért oszt ki az arra érdemes játékosnak. Az eddigi díjazottak listáját megtalálod a Wikipedián.

Hogy ki volt Roberto Clemente, arról már mi is írtunk:

Roberto Clemente a májer ligák egyik legnagyobb legendája. 1973-ban első latin-amerikaiként választották be a Hall of Fame-be – posztumusz. Mert a puerto ricoi, 12× All-Star, MVP, 3000 H, .317 játékos ’72. decemberében tragikus repülőgép-balesetben életét vesztette útján Nicaragua felé, ahova az ottani földrengés áldozatainak vitt volna segélyeket. Legendájához masszívan hozzátartozik, hogy élete utolsó meccsén ütötte meg a 3000. hitet.

És a Sport és Irodalom blogon is olvashatsz róla:

…az unalom úgy rágta a bensőmet, akár egy trópusi betegség. Írtam egy-két rövid verset, de amúgy csak punnyadtam, gondolkodni is képtelen voltam, makacs, névtelen nyugtalanság gyötört. Még a világból érkező hírek is rémesek voltak. Földrengés ölt meg ezreket Nicaraguában, és kedvenc baseballjátékosom, Roberto Clemente, nemzedékének legelegánsabb és legfelvillanyozóbb sportművésze lezuhant egy kisgéppel, ami gyorssegélyt akart vinni az áldozatoknak.” (Paul Auster: Máról holnapra, 91. old.)

Az idei jelöltek listáját az MLB oldalán találod, csapatonként egy-egy játékost neveztek. Érdemes a neveikre kattintva elolvasni, hogy milyen jótékonysági tevékenységükért, alapítványukért, adományukért jelölték őket, ez most nem az All-Star szavazás, ahol a kedvenc csapatod játékosáért klikkelsz.

MLB.com: Roberto Clemente Award 2012 Nominees

Hasonló témájú bejegyzéseink:

Play ball!: 21

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük