WBCQ első két kör vége

Tegnap a regensburgi csoport továbbjutója is kiderült, így a World Baseball Classic selejtezők első két ágának küzdelmei véget értek.

A szombati meccsen már találkozott Kanada és Németország, azon a kanadaiak csak az utolsó inningekben őrölték fel a  németeket, akik pedig a britek elleni  magabiztos, kipontozásos győzelmükkel hangoltak tegnap estére. A torna előtt annyira fogadkoztak a németek, hogy az ember akár el is hihette, hogy lehet keresnivalójuk.

A kanadaiak azonban nem így gondolták, és az első két inningben hét pontos előnyre tettek szert, köszönhetően a gyenge napot kifogó német starternek. Az RHP André Hughes a Bundesliga legjobb dobói közé tartozik komoly nemzetközi tapasztalattal, ám tegnap este nagyon nem volt topon. A másodikban le is cserélték, de ez sem sokat segített rajtuk.

120925ostrand

Ismét Van Ostrand volt Kanada egyik legjobbja:
2-for-4, HR, 2 RBI, 4 R, 2 BB

Chris Robinson, Adam Loewen és  Jimmy Van Ostrand home runjai után Aaron Altherr szóló bombájával már csak 1:8-ra tudták alakítani az eredményt a hazai pálya előnyét élvező németek. Az érthető módon kicsit csalódott közönség hálás volt, felállva ünnepelték becsületpontjukat. A kanadaiak a nyolcadik alján még három pontot hozzátettek, így meglett a tízpontos előny, és mercy rule-lal behúzták a győzelmet.

WBCQ, Regensburg, 5. nap: Kanada – Németország 11:1 (8)

A videó-összefoglalót, a beszámolót és a jegyzőkönyvet megtalálod a World Baseball Classic hivatalos oldalán.

120925spanyolok

Csoportgyőzelmével Kanada a floridai csoportot kisebb meglepetésre megnyerő Spanyolországhoz csatlakozott, ők ketten fognak majd részt venni a jövő márciusi WBC-n. Melléjük és a 12 automatikus résztvevő mellé még két csapat fog érkezni, azok pedig az MLB playoff után, november közepén megrendezésre kerülő panamai és tajvani selejtező győztesei lesznek. Ott már erősebb csapatok is lesznek, és sok májer játékossal is ki fognak egészülni a válogatottak, köszönhetően a szezon utáni rendezésnek.

Természetesen azokat a selejtezőcsoportokat is figyelemmel fogjuk kísérni.

A Play ball!-on hamarosan regensburgi “kiküldött tudósítóink”, a Hungarian Baseball Freak fiúk fognak helyszíni, fényképes beszámolóval jelentkezni. Addig is olvasd el szenyo posztját arról, mire figyeltek oda nagyon indulás előtt.

+++++

Eddigi posztjaink a WBC selejtezőiről:

WBCQ 6. (utolsó) nap

WBCQ 5. nap

WBCQ 4. nap

WBCQ 3. nap

WBCQ 2. nap

WBCQ, Jupiter, Florida: Dél-Afrika és Izrael

Hogyan készüljünk baseball-túrára?

WBCQ beharangozó: Nagy-Britannia

WBCQ beharangozó: Csehország

WBCQ beharangozó: Németország

WBCQ beharangozó: Kanada

Csütörtök Regensburg?

HBF Pubcast #13

World Baseball Classic európai selejtezőcsoport

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük