Előny az Alvajáróknál

Megtörtént a várva-várt összecsapás a döntőben, mindkét csapat legjobb dobóját küldte dombra a sorozat harmadik mérkőzésén, ami így a korosztályok csatájává is vált. A hazaiaknál Szabó Tamás kicsit döcögve kezdett, 3 pontot hozott róla az Óbuda, amire a negyedik inningig csak 1 ponttal tudott válaszolni a Szentendre. Ám Szabó ettől kezdve elkapta a fonalat és biztos kézzel adogatva meccsben tartotta csapatát. A másik oldalon Zalabai talán idei legjobb formáját hozta és a meccs utolsó harmadáig megálljt parancsolt a szentendrei támadósornak. A védelem mögötte azonban adott egy-két extra lehetőséget az Alvajáróknak, akik ezt ki is használták és ledolgozták két pontos hátrányukat. A rendes játékmenet utolsó két játékrészében még mindkét csapat előtt adódott lehetőség a vezetés megszerzésére, de pontszerző helyről nem tudták beütni futóikat, így 9 inning után 3:3-as döntetlent mutatott az eredményjelző.

Következett az extra játékidő, ahol a speciális szabályok miatt támadásban futójátékossal egyesen és kettesen kezdenek a csapatok. Az óbudaiak a biztonságosabb megoldást választották és Goór Norbert pöcijével jutatták kettesre és hármasra futóikat. Beütöttek egy pontot, amihez kellett a szentendrei védelem megingása is. Ezután futó 1-3 szituációban két kiesőnél Fernandez egyesről korán indult és beszorítást kényszerített ki a szentendrei védelemtől, akik a kiejtést tartották fontosnak, így az akció közben a hármasról még Andó pontot szerzett.

A hazaiaknak 2 pontos hátrányt kellett ledolgozni a 10. alján. Mivel futójátékuhoz egész meccsen kvázi zöld lámpát kaptak az óbudaiaktól így itt is hazardíroztak, azaz egy ütőjátékos feláldozása helyett lopással juttatták tovább futóikat kettesre és hármasra. Ezután Simonyi Dénes gyenge belső pályás ütése okozott kellemetlen perceket az óbudai védelemnek, és a hiba révén egy pont helyett kettő futott be. Simonyi egy lopással került pontszerző pozícióba, majd Nikolits külső pályára ütött egy labdát, pont a senki földjére, ami a hatalmas sprinttel érkező Fernandez előtt pottyant a földre. Mivel nehezen volt megítélhető, hogy a Fernandez megcsinálja-e az elkapást Simonyi a kettes bázis közelében maradt, majd a labda földet érése után indult. Fernandez gyors labdakezelés után dobott hármasra, ám kicsit magasan így a becsúszó Simonyi biztonságban beért. De a labda kipattant a hármasvédő Várkonyi kesztyűjéből és egészen a kispadig gurult, így Simonyi győztes pontként befuthatott a hazai bázisra, ahol már ugrándozó csapattársai várták egy kis ünneplésre.

Egy izgalmas és fordulatos mérkőzés végén a Sleepwalkers örülhetett a győzelemnek, ezzel 2:1-es vezetést szereztek a sorozatban. Mivel a döntőt három győzelemig játsszák a csapatok, így vasárnap élet-halál harc várható az Izbégi Baseballpályán. Kezdődobás 11:00!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük