PO’12: Cincinnati Reds

Az idei playoff-résztvevők szezonjainak áttekintését kezdjük a nemzeti liga három divíziógyőztesével.

Előzők:

PO’12: Washington Nationals

PO’12: San Francisco Giants

Ezek a szezonösszefoglalók nem minden apró részletre kiterjedő profi elemzések. Hívószavakat sorolok, ill. a poszt végén linkekkel segítek, ha komolyabban érdekel a csapat idei éve.

A tavalyelőtti ligadöntő után tavaly csalódást keltően szerepelt Cincinnati Reds idén simán nyerte az NL Centralt. A Reds-t sokan már év elején a World Series-be várták. Igen, annyira jók.

Ha a Nats rotációjáról azt írtam, hogy a legjobbak egyike az NL-ben, akkor ide kívánkozik, hogy a másik legjobb a Reds-é – szinte hajszálra pontosan ugyanannyi ERA-val. Cueto, Latos, Bailey, Arroyo mind tíznél több W-t szállítottak idén. Johnny Cueto már az All-Star hétvége előtt bezsebelt tíz győzelmet, és egész évben 3 ERA alatt volt.

A bullpenjük is az egyik legstabilabb, Marshall, Arredondo, Ondrusek mellé Walt Jocketty GM év közben leigazolta Johnatan Broxtont is a Royalsból. A closerükkel, a kubai Aroldis Chapman-nel kapcsolatban meg sokáig, majdnem év végéig az volt az egyetlen kérdés, hogy fog-e róla bárki is pontot csinálni. Addig is, amíg ez végül megtörtént, 37 save-t hozott le – zsinórban.

És hogy még szebb legyen az alapszakasz vége, egy héttel a clinch után, szeptember 28-án Homer Bailey megdobta az idei szezon hetedik, a Reds történetének 15. no-hitterét.

Az ütősoruk is félelmetes. Idén kapott monstre-szerződést a legnagyobb sztárjuk, a két évvel ezelőtti NL MVP 1B Joey Votto. De amikor Votto kidőlt nyáron pár hónapra, Jay Bruce, Ryan Ludwick és Drew Stubbs simán pótolta a szupersztár ütőerejét. Az első teljes szezonját futó Todd Frasier is odatette magát, jó esélyekkel indul az NL Rookie of the Year szavazáson. Brandon Philips pedig az egyik legjobb kettes base man a baseballban.

A csoportjukban sok gondjuk nem akadt, a nyárig komoly vetélytársnak tűnő Pirates őszre (ismét) összecsuklott, a Cards és a Brewers későn ébredt, és csak a wild cardért versenyeztek. A Cubs és az Astros pedig gyalázatos szezont futottak.

Az edzőjük Dusty Baker, akinek kisebb szívproblémái miatt pár napot csúszott a playoff ünneplése.

Let’s go Reds!

Grantland: 2012 Season Preview: Cincinnati Reds

Baseball-reference: Cincinnati Reds 2012

MLB.tv: How They Got There: Reds

Play ball! H4O– Ki Kicsoda (NL, I. rész, Reds, Nats és Giants)

Play ball! Velünk élő történelem

+++++

Hasonló témájú írásaink:

PO’12: San Francisco Giants

PO’12: Washington Nationals

Playoff-hajrá ’12

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük