PO’12: Texas Rangers

Az idei playoff-résztvevők szezonjainak áttekintését folytassuk az AL legrövidebb gyufáját húzott lúzerével!

Előző:

PO’12: Detroit Tigers

Az NL-csapatok összefoglalóit a poszt végi linkeken találod. Ezek a szezonösszefoglalók nem minden apró részletre kiterjedő profi elemzések. Hívószavakat sorolok, ill. a poszt végén linkekkel segítek, ha komolyabban érdekel a csapat idei éve.

A Texas Rangers produkálta a szezonvég legnagyobb mélyrepülését, az utolsó tíz meccsükből hetet elveszítve legutolsó nap csúsztak le az AL West éléről, és lettek csak wild card befutók.

Tavalyelőtt a Giants simán, tavaly drámai körülmények között a Cardinals verte őket a World Series-ben, és idén még a legrosszabb esetben is playoffba, de inkább a harmadik döntőjükbe várták őket az előrejelzések.

A legnagyobb változások a dobóik között voltak. C.J. Wilson a divíziórivális Angelshez távozott. A Jon Daniels vezette klubház a helyére szerződtette a legjobban fizetett japán szupersztárt, a sokszoros All-Star és MVP Yu Darvish-t. Az alig 26 éves Darvish ugyanaz nap vált el feleségétől, amikor aláírta amerikai szerződését. Csak a tárgyalási jogáért kifizett 52 millió után további 60 milliót fizetnek neki 6 évre. Nolan Ryan klubtulaj-elnök és dobólegenda szerint Yu controlja jobb, mint az övé volt ennyi idősen.

És Yu nem is okozott csalódást, minden mutatója a liga top 5 dobója közé sorolja. Az All-Star szünetig behúzta az első 10 W-jét, és be is került a ligaválogatottba.

Azonban idén nem volt olyan erős a Texas rotációja, mint azt előző években megszokhattuk. Az ászok, Harrison és Holland hozták a maguk 10+ W-jét, de Colby Lewis sérülése után kellett a Cubstől szerződtetett Ryan Dempster, hogy helyreálljon a világ rendje a dombon.

A bullpenben Neftali Feliz closerből starterré lépett elő, helyére Joe Nathant szerződteték Azonban Feliz korán lesérült, és egész évre kidőlt. Nathan előtt Robbie Ross, Ogando és Adams tették nap mint nap a dolgukat hellyel-közzel hibátlanul.

A Texas támadósora nem sokat változott az előző évihez képest, sem összetételében, sem ütőerőben. Maradtak rettegettek.

Josh Hamilton olyan brutális tempóval kezdte az évet, hogy nyár közepén már 27 home runnál tartott, közte egy májusi 4 homáros meccsel – az Orioles ellen. Amikor ő kicsit leült, Young, Napoli, Kinsler, Cruz és főleg Beltre ontották magukból a hiteket és runokat. Az év első felében Hamilton, a másodikban Beltre húzta magával a csapatot.

Az All-Star meccsen nem kevesebb mint nyolc(!) texasi volt az AL-keretben.

Azok után, hogy kiváló védekezésüknek is köszönhetően egész évben uralták a csoportjukat, a nem túl potens Angels mellett a bombaszezont futó A’s előtt is stabilan vezetve, az utolsó két hétre leeresztettek. De annyira, hogy három nappal a vége előtt már csak két meccs előnyük maradt az Oaklanddel szemben.

Így amikor ma hajnalban az Athletics befejezte a söprésüket, biztossá vált, hogy a Rangers-nek a pénteki wild card meccsről indulva kell bejutnia zsinórban harmadik WS-ébe. Ellenfelük az Orioles lesz, a kezdőjük pedig Darvish.

Edzőjük a karizmatikus Ron Washington. A csapat bár kicsit megrogyott a végére, minden statisztikai mutató szerint egyike a baseball legjobbjainak.

Let’s go Rangers!

Grantland: 2012 Season Preview: Texas Rangers

Baseball-reference: 2012 Texas Rangers

MLB.tv: How They Got There: Rangers

Play ball! H4O– Ki Kicsoda (AL, I. rész, Rangers, Angels, Rays)

+++++

Hasonló témájú írásaink:

PO’12: Detroit Tigers

2012 alapszakasz vége

You are out! – de van remény

Playoff-hajrá-hajrá ’12

PO’12: St. Louis Cardinals

PO’12: Atlanta Braves

PO’12: Cincinnati Reds

PO’12: San Francisco Giants

PO’12: Washington Nationals

Playoff-hajrá ’12

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük