Heti sajtó

Régen néztünk már körbe a magyar neten, hogy ki mit és hol írt baseball témában, lássuk az eheti termést!

A Galamuson Hanák András és Mihancsik Zsófia többrészes(!!!) sorozatban számolnak be a Wolrd Seriesről:

Bevallom, nagyon rég voltam baseball meccsen, egy teljes mérkőzést a televízióban sem láttam az elmúlt 10 évben. De régebben voltak olyan periódusok az életemben, amikor nagyon figyeltem, követtem, és néhanapján, Philadelphiában és New Yorkban, kimentem meccsekre is. Ezek igen eltérő élményt nyújtanak, mert nem egyszer valóban dögunalom az egész, nem jön be semmi, az ütőjátékosokat simán „kiütik”, mert vagy kutyaütők vagy nagyon jó a dobó játékos. Aztán valahogy megszerzi az egyik csapat a vezetést, és ráül az eredményre. Sok izgalom nincs, közben jól el lehet beszélgetni barátainkkal. De a vége előtt minden fordulhat.

+++

Sokszor elhatároztam már, hogy megpróbálom megírni, milyen egy európai, sőt közép-európai marslakó szemével az amerikaiak éves nagy sportsorozata, a baseball. Legalábbis a benyomásaimat, hiszen nem éltem és nem élek ott, nem kultúrám a baseball-kultúra, egy idegen, egy marslakó szemével nézem, és tartom roppant érdekesnek. És ha már Hanák András rászánta magát, hogy a Galamusban – noha csak off-topikként – beszámoljon a World Series éppen zajló döntőjéről, itt az ideje, hogy én is elmeséljem rácsodálkozásaimat a baseball-kultúrára.

A teljes, négyrészes sorozatot itt találod:

A világ baseballdöntője – 1. számú előmeneteli jelentés

A világ baseballdöntője – 2. számú előmeneteli jelentés

A világ baseballdöntője – 3. számú előmeneteli jelentés

A világ baseballdöntője – 4. számú (és egyben utolsó) előmeneteli jelentés

+++++

A Nemzeti Sport – nem meglepő módón – a World Series rondábbik oldalára koncentrál. Meccsbeszámolók, háttéranyagok helyett a söprés utáni san franciscoi zavargásokról állítottak össze képekkel, videókkal bőven dekorált “cikket”. Aranylábú focistáink, hajrá mind a nyolc (10, 20, minden) oldalon! Metrókocsik rendben vannak?

NSO: Vetkőzés, gyújtogatás, buszfoglalás: vad ünneplés a baseball-bajnok városában – képek, videó

+++++

A comment.com Wolrd Series tévés nézettségről szóló cikkét már idéztük, szó volt róla a pubcastben is, de legyen meg itt is:

Tízmillió nézőt vesztett a baseball-nagydöntő

+++++

A Heti Válaszban olvashatsz az elmúlt hét tragikus híréről, az egykori jobbkezes dobó, Pascual Pérez értelmetlen haláláról:

Agyonszúrták a legendás sportolót

+++++

A Horror Mirror filmblog egy horror-vígjátékról ír, a baseball témájú Billy Club-ot ajánlják:

Poszter és előzetes egy baseball-slashernek

+++++

A hazai csapatok háza tájáról:

Az érdiek közzétették a klubon belüli legjobbjaik listáját:

Érdi Baseball Team Egyesület 2012 díjak

+++++

A Chest Bump blog máris a jövő évi esélyeket latolgatja:

Alig vagyunk túl az MLB 2012-es idényén, aminek a végén a San Francisco Giants simán, söpréssel zsebelte be a Detroit Tigers ellenében az elmúlt három évben immár másodjára a bajnoki címet, már meg is jelentek az oddsok a következő szezonra.

A teljes bejegyzés: Ki nyeri a World Seriest 2013-ban?

Ozzie Guillen kirúgásáról is írnak:

A Miami Marlins kedden bejelentette, hogy megválik a csapat managerétől, Ozzie Guillentől. Elnézve a dél-floridai alakulat idei statisztikáját, azt mondhatjuk, ez nem olyan nagy meglepetés. Larry Beinfest, a Marlins egyik vezetőszemélyisége állt ki a sajtónyilvánosság elé, és tette közzé, hogy “A csalódást keltő 2012-es szezon után, alapos megfontolás után – (tegyük azt gyorsan hozzá, hogy az már hónapokkal ezelőtt világossá vált, hogy a Postseason csupán csak álom lehetett Miamiban) – úgy döntött a csapat, hogy nem tart igényt Guillen további szolgálatára.”

A teljes bejegyzés: Ozzie-nak kitelt Miamiban

+++++

Ha bármilyen magyar nyelvű baseball témájú cikkbe szaladtál, és én esetleg kihagytam, ne tartsd magadban, kommentelj, és beemelem.

2 thoughts on “Heti sajtó

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük