Q&A 13: Vác Ironmen

130411-ironmen

A szokatlanul  hosszúra nyúlt tél és a havas húsvét után hétvégén végre elindul a hazai bajnokság is. Idei három kérdés, három válasz sorozatunk következő válaszadója Jarrod McGuire, a Vác Ironmen ificsapatának egyik edzője. Ahogy a Pécsi Kutyák, ők sem indulnak idén bajnokságban, de Darksun3 segítségével meginterjúvoltuk azért őket is:

1. Hogyan indult az egész?

A váci felnőtt baseballcsapat megszűnése indította el a folyamatot. Többen úgy gondoltuk, hogy a legütőképesebb felnőtt csapatot úgy hozhatjuk létre, ha már gyerekkorban elkezdünk foglalkozni a játékosokkal, hogy fokozatosan fejlődhessenek. Az is segített, hogy a baseballban a gyerekek között mindenki egyenlő. A többi sportban, amit űznek, már egy ideje vannak jobban és rosszabbul teljesítő fiúk és lányok, itt viszont mindenki teljesen nulláról indul egyenlő esélyekkel. Az egész dolog nonprofit, ami pénzt a szülők befizetnek, azt mind az épülő pályánkba fektetjük be. Szerencsére sok segítséget kapunk mind a helyiektől – van, aki beállt segédedzőnek, mind pedig az Egyesült Államokból – felszerelések, stb.

2. Mik a terveitek idénre? Mikor akartok indulni a bajnokságban?

Idén lesz az utolsó év, hogy csak edzéseket tartunk, és edzőmeccseket játszunk. Szeretnénk, hogy a srácok fejlődjenek, és készek legyenek a játékra. A cél, hogy jövőre már indulhassunk a bajnokságban.

130411-vac

3. A gyerekcsapaton kívül vannak-e más projektek, amikbe belefogtatok?

A Vác Ironmen mellett alakulóban van egy váci softballcsapat is, valamint Váchartyánban is heti rendszerességgel tartunk baseballedzéseket az általános iskolában. Az ideális persze az lenne, ha ez utóbbi külön csapatként funkcionálhatna a jövőben, de könnyen lehet, hogy ha a váchartyáni gyerekek idősebbek lesznek, akkor ők is a váci csapat tagjaivá válnak. Ezen kívül tavaly is és idén is járunk a váci általános iskolákba bemutatókat tartani, és megmutatni a gyerekeknek, hogy milyen jó dolog is a baseball.

Jelenleg épülőben van a váci baseballpálya is. A játéktér már egész jól alakul, ha azzal kész vagyunk, megcsináljuk a dugoutokat és a kerítést. Terveink közt szerepel egy másik baseballpálya kialakítása is, ennek a szervezése még folyamatban van.

Továbbá április 26-27-én tartunk egy kétnapos, ingyenes baseball-tábort, amilyenre már régebben is volt példa. Reméljük ismét nagy lesz az érdeklődés, és a létszámunk is bővülni fog. Május elsején egy edzőmeccsen méri majd össze az erejét az Ironmen és a softballos lányok csapata. A nyár folyamán pedig szeretnénk egy nagyobb bemutatót tartani budapesti csapatok meghívásával, de ez még csak terv.

4. Hány főt számlálnak most a csapatok?

Vácott tíz gyerkőc van, Váchartyánban tizenkettő, a softballos lányok pedig szintén tízen vannak. Sajnos az edzésre rendszeresen járók száma ennél kicsivel kevesebb, de a jó idővel valószínűleg növekszik majd. Vácott az Ironmen csapatának heti két edzés van, a softballosoknak és a váchartyániaknak pedig egy-egy.

+++

Klikkelj, lájkolj:

A Vác Ironmen oldala

Az Ironmen Facebook-oldala

Az ironmennel kapcsolatos egyéb posztjainkat a VÁC címke alatt találod.

+++

Előző Q&A ’13 cikkeink voltak:

Q&A 13: CrossRoad Angels

Q&A 13: MAFC Újbuda Rangers

Q&A 13: Hungarian Astros

Q&A 13: Jászberény Stinky Sox

Q&A 13: Hódmezővásárhely Beavers

Q&A 13: Pécsi Kutyák

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük