Matt Cain a Mítoszírtókban

A Discovery Channel  Mythbusters c. (itthon Állítólag… című) sorozata tíz éve fut, és már több mint 200 epizódja van. A pubcast második adásában volt téma a  2007-es Rogers Clemens vendégszereplésével baseball-legendákat vizsgáló epizód– videók a pubcast posztjában.

A tavalyi évad Minimítoszok c. részében a perfect gamer Giants ász, Matt Cain volt a vendégük, amikor azt a legendát ellenőrizték, hogy átlyukasztható-e egy üvegtábla egy tűvel. A kutatás kiindulópontja egy vírusvideó volt, amin egy shaolin-szerzetes teszi ugyanezt:

http://www.youtube.com/watch?v=eW_97D0hLBc

A három segédműsorvezető, Tory, Keri és Grant ahhoz a Matt Cainhez fordult segítségért, aki egyszer már szerepelt a műsorban, akkor különböző tárgyakat dobált le a levegőből:

A tűdobálásban először a műsorvezetők mérték le dobásaik sebességét, majd a kölyökkorában baseballozó Tory Belleci mérte össze tudását Matt Cainnel:

Mivel Cain könnyedén dobott több mint kétszeres sebességgel (113 mph ~ 182 km/h), így ezek után ő próbálkozott az egyre vékonyabbra cserélt üveglapok átlyukasztásával:

A műsor összes videója megtekinthető a Discovery site Mythbusters aloldalán. Többek között van egy videó, ahol elmesélik, milyen arc volt Cain a forgatáson.

+++

Hasonló témájú posztjaink voltak:

HBF Pubcast #2 Baseball-mítoszok

HBF Pubcast #3 Saundrs-átok és a 4-es szám

Az 1936-os berlini olimpia basebalmeccse

Nyolc agybomlasztó, de kamu baseball-legenda

Nem létező szabályok – amiket mindenki ismer

6 thoughts on “Matt Cain a Mítoszírtókban

 1. DS!

  Én nem vagyok biztos benne, hogy koncentrálással és belső energiával nem lehet megcsinálni ilyet (ettől függetlenül lehet, hogy ez a videó kamu). De egy izomból dobó ember biztosan nem fogja rekonstruálni, ez száz.

  1. roboter Post author

   Hé, én csak vicceltem a CGI-vel, mostanában ez az ultimate érv mindenre 🙂 Egyébként meg lenne az üres zold kocka. Pár hete volt egy nevetséges kampány a VFX szakmában dolgozók között: http://socialnewsdaily.com/9790/social-media-green-screen-protest-to-support-visual-effects-artists-who-worked-on-life-of-pi/

   Amúgy itt a Wired cikke és plusz a Redditen futó vélemények – senki nem “fake”-zi le direktben:
   http://www.wired.co.uk/news/archive/2011-01/27/video-shaolin-monk-needle
   http://dn.reddit.com/r/askscience/comments/w2v7m/this_shaolin_monk_throws_a_needle_through_a_glass/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük