Összefog a baseball és a softball

Az Olimpiai Hírek cikke:

A 2008 óta az olimpiai programban nem szereplő baseball és softball vezetősége úgy döntött összefog, és közös erővel harcol, hogy a 2020-as olimpián ismét ott lehessen a két sportág. A két sport a 2020-as olimpia programjából valószínűleg kikerülő birkózás helyére pályázik.

A baseball és a softball vezetői a tokiói kongresszuson bejelentették, hogy együtt szeretnék népszerűsíteni szeretett sportjaikat, így egy közös szervezetet alapítanak annak érdekében, hogy jobb esélyekkel pályázhassanak az olimpiai programba kerülésért. Az újonnan létrehozott Nemzetközi Baseball és Softball Szövetség (WBSC) keretein belül a két sportág képviselői tehát közösen dolgoznak céljaik elérése érdekében.

130418-tokyo

Tokióban a kongresszuson a Nemzetközi Baseball Szövetség (IBAF) elnöke és az újonnan megalakult szövetség társelnöke, Riccardo Fraccari elmondta, hogy a közös erőfeszítések hivatalosan is kezdetét vették. Az eseményen természetesen ott volt a Nemzetközi Softball Szövetség (ISF) elnöke, Don Porter is, aki immáron Fraccari társelnöke.

 „Ez egy történelmi nap a számunkra. Egy új szinten együtt küzdünk azért, hogy ismét ott lehessünk a játékokon. A 65 millió ember, aki baseballozik és softballozik most együtt bizakodhat egy szebb jövőben” – mondta Don Porter.

Az újonnan megalakult szervezet különböző közösségi portálokon keresztül népszerűsítené a sportágat, és szeretne minél több fiatalt a sportághoz csábítani.

„Célunk, hogy minden egyes fiúnak és lánynak megadjuk a lehetőséget arra, hogy megtapasztalhassa a baseball és a softball csodálatos világát. Két olyan sportágról beszélünk, amit gyakorlatilag bárki bárhol játszhat” – folytatta a társelnök. „Nincsenek korlátok, hiszen ha van egy ütőd és egy labdád, akkor kortól, nemtől és kultúrától függetlenül részt vehetsz a játékban. A baseball és a softball minden kultúrában remek lehetőséget nyújt a nőknek és lányoknak arra, hogy megtapasztalhassák, milyen is a sport.”

130418-playball2020

A két sport együttes erővel a vusu, a sportmászás, a görkorcsolya, a fallabda, a karate és a wakeboard ellen próbálja meg felvenni a harcot az olimpiai programba való bekerülésért. A végső döntést a Nemzetközi Olimpiai Bizottság szeptemberben, Buenos Airesben hozza majd meg, ahol egyben kihirdetik a 2020-as olimpia helyszínét is.

+++

A hír a nemzetközi szövetség oldalán:

IBAF: New World Baseball Softball Body born at historic Tokyo Congress

A kampány weboldala:

Swing for the Fences – Play Ball 2020

A kampány Facebook-oldala:

Play Ball 2020

+++

Egyéb, olimpiai témájú posztjaink voltak:

Az 1936-os berlini olimpia basebalmeccse

Miért az MLB Network közvetíti a WBC-t?

2 thoughts on “Összefog a baseball és a softball

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük